středa 26. ledna 2011

Krevní pouta


Na počátku byla vražda. Smrt, krev, brutálně rozsápané tělo oběti. Vicki Nelsonová, bývalá policistka, v současnosti soukromý detektiv, zaslechla křik v metru, ale nestačila přiběhnout včas. Mohla jen nešťastníkovo tělo ukrýt vlastním pláštěm. Toto lidské gesto ji zatáhlo do smrtelně nebezpečného pátrání po sériovém vrahovi, posedlému nelidskou touhou zabíjet. Také osoba, která může Vicki pomoci, není úplně lidská. Avšak proti děsivému zlu ukrývajícímu se v ulicích Toronta jí nezbývá, než spojit síly s Henrym Fitzroyem, nemanželským synem Jindřicha VIII., čtyřsetpadesátiletým upírem.


Ona má dvaatřicet let. On čtyři sta padesát. Ona může pracovat jen ve dne, on pouze po západu slunce. Pro něho je vlkodlactví stejně přirozené jako vampyrimus. Ona dojde k názoru, že když spolupracovala s torontskými městskými úředníky, domluví se i s vlkodlaky.
Na počátku byla dvě těla, dvě různá místa činu, ale stejná příčina úmrtí. Soukromá vyšetřovatelka Vicki Nelsonová věděla, že to nebude snadné. Nasvědčovaly tomu nejen stříbrné kulky, nalezené u mrtvých obětí. Přeměna, kterou před jejíma očima předvedla sestřenice obětí, potvrdila, že Vicki musí nalézt vraha posedlého úmyslem vyvraždit všechny kanadské dlaky.
Úkol to není snadný, ale Vicki se naštěstí může spolehnout na Henryho Fitzroye, svého upířího přítele.



Začalo to sny o oslňujícím slunci, které byly pro Henryho Fitzroye tou nejstrašlivější z nočních můr... Upír s halucinacemi dokonce i když s ním spíte ještě pro soukromého detektiva není důvod nechat být všechno ostatní a spěchat na pomoc. Alespoň si to Vicki Nelsonová tehdy myslela. Vicki pracuje na případu zločinu v egyptologickém oddělení místního muzea. Záhadu dvojnásobné vraždy nikdo jak se zdá nedokáže a smad ani nechce objasnit. Vicki začíná mít podezření, že si tady někdo pohrává s lidskými myšlenkami. A teprve tehdy zjistí, že Henryho sny vůbec nejsou bezvýznamné...



Začalo to telefonátem, jaký žádná dcera nikdy nechce obdržet - z Katedry přírodních věd Queen's Unitersity Vicki zavolali, že její matka nečekaně zemřela. Jenže to, co začalo jako až příliš běžná osobní tragédie, se rychle změnilo v nejděsivější případ její kariéry soukromé vyšetřovatelky. Tělo Marjory Nelsonové totiž záhadně zmizelo z pohřebního ústavu. Vicki přísahala, že viníka najde a že se postará o to, aby byla její matka náležitě uložena k věčnému odpočinku. Nepočítala však s tím, že se na univerzitě nachází někdo, kdo je podle všeho odhodlán zaměstnávat paní Nelsonovou i po smrti. I přes Vickiin výrazný odpor však vzápětí dorazí i královský levoboček, upír Henry Fitzroy a detektiv-seržant Michael Celluci - a jejich pomoci bude více než zapotřebí...


Již pátý díl této série vyjde česky 31.ledna tohoto roku


Po celá staletí žil Henry Fitzroy, upír a nemanželský syn Jindřicha VIII., v souladu s upířím kodexem. Nezabíjel, pokud to nebylo nutné, nepřitahoval k sobě pozornost a nikdy nenarušoval území jiných upírů. Teď se však chystá udělat něco nemyslitelného.
Chystá se upíří kodex porušit, protože pokud to neudělá, stanou se nevinní lidé obětí pomstychtivých duchů, kteří pronikají do Henryho útočiště a nutí ho, aby jim pomohl vykonat pomstu na jejich vrazích. Henry nedokáže najít pachatele vražd sám, nemůže ale ani nezvané hosty ignorovat. Zbývá mu pouze jediná možnost - zavolat soukromé vyšetřovatelce Vicki Nelsonové a požádat ji o pomoc. Může jen doufat, že on i Vicki tuto zkušenost přežijí.

http://www.arara.cz/product/340606

Žádné komentáře:

Okomentovat