úterý 15. února 2011

Cena za lidskost



Being Human je britský seriál, kombinující prvky žánrů supernatural, hororu, dramatu a místy i komedie. Jeho děj se točí kolem tří neobvyklých spolubydlících ve věku mezi dvacítkou a třicítkou, kteří sdílejí malý domek v Bristolu v jižní Anglii. Annie, George a Mitchell se snaží žít normální společenský a pracovní život, což jim ovšem poněkud komplikuje skutečnost, že první je duch, druhý vlkodlak a třetí upír. Na jednu stranu musí tajit svou identitu před ostatními a snažit se zapadnout, na druhou stranu se musí vyrovnat se svými specifickými problémy a potřebami a nenechat ze sebe udělat zrůdy.
Being Human byl původně společně s několika dalšími projekty vytvořen jako samostatná pilotní epizoda pro BBC Three a po pozitivním přijetí mezi publikem i kritiky přepracován na televizní seriál.
V období mezi pilotem a seriál prošel projekt řadou výrazných změn. Většina hereckého obsazení byla vyměněna, příběh a pozadí byly přepracovány prohloubeny a vážný tón byl mírně odlehčen. Toby Whithouse, tvůrce Being Human, však prohlásil, že pilot nadále považuje za kánon.
Pilotní epizoda byla odvysílána v únoru 2008 a seriál se na obrazovkách poprvé objevil v lednu 2009. Nyní běží ve Velké Británii již třetí řada.






Žádné komentáře:

Okomentovat