sobota 12. února 2011

Knihy 2011

Objevila jsem český obal na Nádherné bytosti o kterých jsem zde už psala..

+Anotace: Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí.

Více informací, zdroj: http://www.knizniweb.cz/knihy/82816-kronika-prokletych-zaklinacu-1-nadherne-bytosti.html

Aleksandra Januszová: Dům u vycházejícího slunce

Anotace:
Ve Farewell má každé zákoutí svůj příběh. Po soumraku se ze snu probouzejí bytosti, s nimiž se nikdo netouží setkat tváří v tvář – chrliči, vládci krys, neklidní mrtví. Pod skořápkou každodennosti se skrývají nepochopitelná tajemství. Odpovědi střeží rozsochatá Vrba, jejíž kořeny sahají až k srdci města.
Eunice Wightová – moderní mladá dívka – absolvuje první krůčky spletitého umění magie. Ještě úplně nechápe, čím je svět, k němuž začíná náležet. Vždy se však může spolehnout na pomoc starších mágů, přestože i oni mají dost problémů.
Mág-šermíř Lloyd se utká se svou temnou minulostí. Geniální informatik Timothy vkročí do virtuálního světa. Narcistický rocker Gabriel se konečně začne rozhodovat sám. Společně s řádovou sestrou Veronikou, prastarým Kryštofem a s nečekaným návštěvníkem ze vzdálených míst se postaví mytickým i dávným – a také novým – nepřátelům.
Naleznou odpovědi na záhady, jež po sobě zanechala legendární Kaia Modrooká?
Vyjde Eunice vítězně ze zkoušky, kterou jí uchystal osud?

Více informací, zdroj: http://www.brokilon.cz/cs/articles/55/aleksandra-januszova-dum-u-vychazejiciho-slunce


Meredith Ann Pierce: Temný anděl


Temní andělé jsou skuteční! Existují! Eoduin se posmívá příběhům a pohádkám staré chůvy, ale co když je v nich ukryto kruté zrnko pravdy? Její služebná Aeriel až příliš brzy zjistí, že temní andělé jsou smrtelně skuteční. A neskutečně krásní! Vampýr odnese Aeriel na svůj hrad, kde musí sloužit jeho třinácti manželkám - přízrakům bez krve a duše. Aeriel je omámena magickou přitažlivostí temného ikara a nedokáže se mu vzepřít. Bolestně si však uvědomuje, že ho musí zabít!
Zdroj, více informací: http://www.daemon.cz/chysta-se/detail/2597

John Meaney: Píseň kostí


Vítejte v Tristopoli. Vítejte v městě smrti...
Ve spleti katakomb pod ulicemi Tristopole leží nespočet mrtvých. A generátory nekrofluxu z jejich kostí čerpají energii. Díky ní žije mnoho obyvatel města v luxusu a blahobytu. Jednou však za to budou muset zaplatit...
Kosti mrtvých uchovávají vzpomínky a prožitky svých majitelů - zpívají. Proto existují lidé toužící po kostech geniálních umělců. A někteří z nich odmítají čekat, až tito umělci zemřou přirozenou smrtí...
Donal Riordan je dobrý policista. Dost dobrý na to, aby mu svěřili ochranu operní divy, která má vystoupit v Tristopoli. Její ochrana je otázkou života a smrti, protože vše nasvědčuje tomu, že i ona je na seznamu netrpělivých milovníků umění.
Uspěje Donal ve městě plném přízraků, oživlých chrličů a zombií, ve městě, kde píseň kostí je nejzákeřnější drogou, ve městě, které udržuje při životě sama smrt?
Nový román Johna Meaneyho je mimořádným spojením mysteriózního thrilleru a temného hororu. V Meaneyho vesmíru jsou naše nejtemnější sny chladnou realitou a smrt je teprve začátkem.
Slyšíte píseň kostí...?

Zdro, více informací : http://www.daemon.cz/chysta-se/detail/2560 nebo na http://www.fantomprint.cz/


 Eden Maguire: Krásní mrtví - Jonas


Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska... Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek... Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Zdroj, více informací: http://www.daemon.cz/chysta-se/detail/2630

Anglické obaly pro: Melissa de la Cruz - Masguerade



 Mě se tedy líbí ten druhý:)
U nás vyjde  letos v červnu...

Žádné komentáře:

Okomentovat