pondělí 11. července 2011

Pokrevní pouta (VA II.) - Richelle Mead

Ano spin-off k Vampýrské akademie Bloodlines už nese český název Pokrevní pouta. U nás vyjde 28.11.2011, což je naprosto bomba a navíc už je oficiální anotace!!:

kliknutím zavřete oknoMladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného.
Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí.
Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev…



Popravdě mě obálka zklamala kvůli tomu jak je to celé nějaké useknuté.Kdyby tam byl nějaký přechod bylo by to podle mě mnohem lepší a hezčí.
Ale co jsem ráda, že tato série vůbec vyjde:)

9 komentářů:

  1. můžu se zeptat objevi se tam Rose s Dimitriem ?? neni tady v anotaci uvedena tak by mě to zajmalo děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. podle všeho by měla být vedlejší postava, která se objeví jen zřídka

    OdpovědětVymazat
  3. spíš ne VA 2,ale VA 7 :-) jinak volné pokračování VA, hlavníma postavama budou Jill, Eddie, Sydney a Adrian, popřípadě několik alchymistů.

    OdpovědětVymazat
  4. chtěla bych se zeptat -> je ta knížka někde ke stáhnutí??

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj bohužel myslím, že ne. Určitě ne v češtině. Je to velmi nová kniha..

    OdpovědětVymazat
  6. K Rose a Dimkovi:
    Objeví, i když jen velmi okrajově. A ne společně.
    Rose zezačátku, v jedné kapitole. Dimitrij až úplně na konci a vlastně jediné o něm je "Dorazil Dimitrij Belikov." Takže asi takhle. Ve dvojce ale bychom se mohly dočkat více Dimky, možná i té Rose..
    Ale pár zmíňěk tam o nich je.

    OdpovědětVymazat
  7. kdy bude další díl???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. další díl u nás by měl vyjít někdy na podzim, protože teprve v létě, nejsem si jistá kdy přesně, vyjde v cizině

      Vymazat