úterý 10. ledna 2012

Harper Connelyová - Charlaine Harris

Tento rok u nás startuje nová série od slavné spisovatelky Charlaine Harris, kterou všichni znají díky telepatičce Sookie Stackhouseovou.Nová série se zaměřuje na Harper Connelyovou, která vidí poslední okamžiky lidí před smrtí.

Anotace 1.díl Šepoty ze záhrobí:

Harper Connelyová bývala docela obyčejná dívka. V patnácti letech však po náhlém zásahu bleskem během bouřky získala nevšední schopnost – dokáže objevovat mrtvé a určovat, jak vypadaly poslední chvíle jejich života. Její nečekaně nabytý „dar“ ji zavede do malého městečka v Arkansasu, kde se v doprovodu nevlastního bratra Tollivera snaží odhalit okolnosti úmrtí jednoho místního děvčete. Přímo na místě Harper dochází k poznání, že dívčinu smrt obestírá tajemství, které se kdosi snaží uchránit za každou cenu – třeba i za cenu vraždy. Harper se ale nevzdává a je odhodlaná odpor a strach místních lidí zlomit.




Anotace 2.díl Pasti ze záhrobí:

Harper Connellyová je dívka nadaná zvláštní schopností odhalovat místa, kde spočívají těla mrtvých osob, a určovat, jakým způsobem zemřeli. Neumí však určit, kdo zavinil jejich smrt. Na starém hřbitově v Memphisu vycítí tělo, které leží v nesprávném hrobě. Postupně vyjde najevo, že jde o ostatky oběti únosu – dvanáctileté pohřešované dívky Tabithy Morgensternové, kterou se Harper neúspěšně snažila najít už o dva roky dříve v Nashvillu. Policie usoudí, že Harper a její nevlastní bratr bratr Tolliver, který je sestřiným spolupracovníkem a zároveň osobním strážcem, jsou do zločinu nějak zapleteni. Ve snaze očistit své jméno se oba mladí lidé pouštějí do pátrání po skutečném vrahovi na vlastní pěst.

U nás bude vydávat Baronet, díky bohu že Baronet dělá své obálky. Tyto se mi opravdu nelíbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat