čtvrtek 26. července 2012

Říše temnot alias další upíři od L.J.Smith

Nakladatelství Fragment připravuje na podzim tohoto roku novou sérii od už zcela známé autorky Lisy Jane Smithové. Série se nazývá Říše temnot (orig. Night World) a dočkáme se prvních dvou dílů: Tajemství upírů a Prokleté sestry.
Objevily se už i anotace:
1.díl:
Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?


2.díl:
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?


Určitě bych chtěla dát sérii šanci, jsem na ni zvědavá. Sice musím přiznat, že Upíří deníky nebyly kdovíjak strhující, ale první 3 díly jsem si oblíbila. Tajný kruh taktéž nebyl špatný. Tak uvidíme.

1 komentář:

  1. Popravdě, do téhle série vkládám daleko víc důvěry, než do Upířích deníků. Deníky jsou nudné. Nezáživné. Nebaví mě je číst. Není divu, že jsem je šoupla k ledu už po dvou přečtených knížkách. K dalším se už neodvažuji ani přičuchnout :D Tahle série nevypadá špatně, ale problém je, že L. J. Smith píše stylem, který mě nedokáže správně nakopnout. Je to takové nemastné-neslané. Ale co, naděje umírá poslední. Tak uvidíme, jestli tahle série bude naprostý propadák, nebo autorčin debut :)
    Pavla

    OdpovědětVymazat