středa 31. října 2012

Mesačná chvástačka: Říjen 2012

Za měsíc říjen jsem si pořídila tyto kousky:
Padesát odstínů šedé - E.L.James

Stefanovy deníky: Stopy minulosti - L.J.Smith

Říše temnot: Tajemství upírů - L.J.Smith

Mezi láskou a smrtí - Meg Cabot

Bitva o Hex Hall - Rachel Hawkins

Příliš velké sousto - Meg Cabot




pondělí 29. října 2012

Drakie 2: Útěk - Sophie Jordan

Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila chlapce, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z nejpřísněji dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Will má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na onu osudnou noc a slib, který Jacindě dal, jsou zřejmě ty tam. Za své prohřešky a za to, že z drakijského města utekla, ale hlavně proto, že se zamilovala do lovce draků, Jacinda přichází o výsadní postavení i o nejlepší kamarádku Azurku. Cítí se strašně osamělá a začíná pochybovat o tom, jestli přece jen nedělá chybu, když se vzpírá kmenovým pravidlům, a jestli by se jim neměla nakonec podrobit. Přesto se upíná k naději, že na ni Will úplně nezapomněl, najde ji a zase budou spolu. Může se její přání splnit a bude schopná případně s Willem odejít a všeho se vzdát?

2.díl Drakie vyjde již 3. prosince..

Tato obálka vypadá opravdu kouzelně..Já jakmile dočtu Hlad jako žádný jiný a Rozbřesk se chci vrhnout právě na 1.díl Drakie, jen nevím jestli mi to vyjde, když za pár dní vychází Zlatá lilie.

Temný plamen - Alyson Noël

Také ve čtvrtém dílu série Nesmrtelní se Ever potýká s úskoky svého úhlavního nepřítele, bezcharakterního Romana. Když se jeho vinou hrdinčina nejlepší kamarádka Haven ocitla na pokraji smrti, Ever jí dala napít elixíru nesmrtelnosti. Zachráněná Haven je však teď natolik opojena svými nečekaně nabytými schopnostmi, že svým lehkovážným chováním ohrožuje všechny Nesmrtelné.
Ever se ji proto ze všech sil snaží přivést k rozumu. Zároveň dál hledá způsob, jak zlomit Romanovu kletbu, která jí a Damenovi zapovídá jakýkoli vzájemný tělesný kontakt. Když se Ever nakonec odhodlá k riskantnímu magickému rituálu, netuší, že dává v sázku sebe, své přátelství s Haven i lásku k Damenovi....

Další Nesmrtelní vyjdou už v listopadu.. Já jsem bohužel ještě nepřečetla 3.díl, takže na tento moc spěchat nebudu.. Navíc mě děsí ta šílená obálka!

úterý 23. října 2012

Ukončené série v mé knihovně (5)

Rozhodla jsem se zařadit novou rubriku, která se ze bude objevovat nepravidelně - to jest až budu mít čas a chuť. Cílem je zveřejnit série, které jsou uzavřené - nepočítají se novely - a máte je ve své knihovně. Bude se jednat o vlastní zhodnocení série(bez spoilerů). Závěrem bych vždy ráda přidala fotku. 

Dnes po dlouhé době dostane 5. část této rubriky série Akademie Evernight.

1.díl - Akademie Evernight
Raquel se ke mně naklonila a zašeptala: „Nemáš někdy pocit, že na téhle škole je nějaké …zlo?“ Hlas se jí zachvěl. „Věříš ve skutečné zlo?“ Na tohle se mě nikdy nikdo nezeptal, ale přesto jsem znala odpověď. „Ano. Věřím.“ Bianca chce utéct z domova. Rodiče ji odvezli z městečka, kde žila celý dosavadní život, a zapsali ji na akademii Evernight, strašidelnou internátní školu, kam chodí studenti, kteří jsou až příliš dokonalí: krásní, bohatí a bezohlední. Bianca ví, že mezi ně nezapadne. Potom pozná Lucase. Je jiný než ostatní, neuznává snobská školní pravidla a dokáže se svým bezohledným spolužákům postavit. Přestože Lucas Biancu varuje sám před sebou, vzniká mezi nimi pouto, kterému ani jeden z nich nedokáže vzdorovat. Bianka by dala v sázku vše, jen aby mohla být s Lucasem, ale temná tajemství jsou nevyhnutelně předurčena k tomu, aby je od sebe odtrhla… a otřásla vším, v co Bianca až dosud věřila.


2.díl Hvězdopravec
Znovu jsem ho políbila, tentokrát pomaleji. Cítila jsem na zádech obě jeho ruce, a čím pevněji jsme se drželi, tím více jsem přemýšlela, jestli si můžeme být ještě blíž – a pak jsem si vzpomněla, jaký to byl pocit, napít se jeho krve. Akademie Evernight: exkluzivní internátní škola pro nejkrásnější a nejnebezpečnější studenty na světě – upíry. Bianca, která se narodila dvěma upírům, odedávna věděla, že jejím osudem je stát se jednou z nich. Ale Bianca se zamiluje do Lucase – lovce, který přísahal, že bude upíry celý život pronásledovat. Když byla na akademii odhalena jeho pravá totožnost, musel uprchnout. I když Bianca a Lucas nemohou být spolu, nechtějí se jeden druhého vzdát. Bianca je ochotná udělat všechno pro to, aby Lucase znovu viděla, i když to znamená tajné střetnutí s lovci upírů z Černého kříže. Bianca však není jediná, kdo něco tají. Když na Evernight vtrhne mocná síla, která Biance zřejmě usiluje o život, dozví se Bianca o sobě šokující pravdu!

3.díl Přesýpací hodiny
Bianca obětuje vše, jen aby mohla být s Lucasem. Po útěku z akademie Evernight, internátní školy pro upíry, najdou Bianca a Lucas útočiště u Černého kříže, sdružení fanatických lovců upírů. Bianca musí skrývat své nadpřirozené schopnosti, aby nepřišla o život. Ale když Černý kříž zajme jejího přítele upíra Baltazara, ztratí hra na schovávanou smysl. Bianca a Lucas musejí znovu prchat, a to nejen před Černým křížem, ale také před mocnými vůdci z Evernightu. Ale i kdyby utekli až na konec světa, Bianca nemůže uniknout svému osudu. Bianca celý život věřila, že jejich láska přežije vše… ale přečká i to, co musí nevyhnutelně přijít?


4.díl Na druhé straně
Bianca a Lucas vždy věřili, že vydrží vše, jen aby mohli být spolu. Jenže pak si s nimi osud zahraje ošklivou hru a Bianca se promění v přízrak a Lucas v upíra, bytost, kterou celý život lovil. Lucase pronásleduje téměř nezvladatelná touha zabíjet, a tak se může obrátit o pomoc jen na jedno místo… na akademii v Evernightu. Bianca je rozhodnuta zůstat s ním. Jenže ředitelka akademie vede proti přízrakům otevřenou válku a bývalý domov se stává pro Biancu nebezpečným místem, navzdory novým schopnostem, které svou přeměnou v přízrak získala. Na Evernightu se schyluje k bitvě mezi přízraky a upíry a Bianca s Lucasem čelí strašlivé nové realitě. Dosud překonali všechny překážky, které jim život nastražil do cesty, ale dokáže jejich láska přežít, když se každý z nich ocitl na druhé straně?

Balthazar
Balthazar je zpět Sága Evernight pokračuje vzrušující novou kapitolou! Když se Balthazar rozhodne pomáhat Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak moc to bude nebezpečné. Psychické schopnosti, jež v sobě Skye objevila teprve nedávno, přilákají pozornost Redgravea, upíra, který před čtyřmi stoletími připravil o život Balthazara a jeho rodinu. Balthazar je odhodlán udělat všechno pro to, aby Redgravea zastavil a zároveň se mohl konečně pomstít svému vrahovi.

Moje zhodnocení:
Série Evernight..Co k ní napsat..Takže předně musím sérii doporučit! Je to moc pěkný kousek a každý milovník nadpřirozena by ji určitě měl znát =D! Série je psána ve skvělém duchu, je zde zapracováno nebezpečí a láska . Knihy se velmi dobře četli, byli poutavé a občas i strhující. Nejlepší byly podle mého názoru první dvě. Událost 3.dílu mě docela rozhodily, když se z Bianci stal přízrak a Lucas se proměnil v upíra. Docela kruté pro ně oba. Podle mě ale autorka na konci knihy chtěla dát happy end, takže se vše vyvinulo ještě zcela jinak, ale o tom už v knize..=)
Samostatný román z prostředí Evernight, tedy Balthazar, jsem bohužel ještě nečetla ale doufám, že se k němu co nejdříve dostanu. 
Ten kdo bude knihu číst se určitě nebude nudit!


pátek 19. října 2012

Loviště - Patricia Briggs

lovisteAnna Lathamová netušila, jak složitý může být život, dokud ji neproměnili ve vlkodlaka. A jak nebezpečný, což zjistila, když se stala družkou Charlese Cornicka, syna – a vymahače – Brana, vůdce severoamerických vlkodlaků…
Anna a Charles právě dostali za úkol zúčastnit se konference, na které má být předložen Branův kontroverzní návrh na to, aby se vlkodlaci konečně odhalili lidem. Nejnebezpečnější alfa v Evropě je však zásadně proti – a zdá se, že s Branovým plánem nesouhlasí i někdo další. Když Annu napadnou upíři a použijí přitom magii smečky, moc, již by měli ovládat jen vlkodlaci, musí Charles s Annou spojit síly a odhalit toho, kdo za vším stojí – anebo riskovat, že ztratí vše…


Vyjde v říjnu nebo listopadu..

Chosen of Nightfall - C.C.Hunter: obálka

book cover of 

Chosen at Nightfall 

 (Shadow Falls, book 5)

by

C C Hunter

Frost Burned - Patricia Briggs: Obálka


Tak ta je prostě úžasná! Těším se až kniha vyjde u nás..

úterý 16. října 2012

Milion sluncí - Beth Revisová: Obálka


Krásná obálka!!

Přečteno - Smrtící polibek - Alice Moss

- série Winter Mill
- 270 stran
- vydalo nakladatelství Levné knihy

Když drsný Finn a okouzlující Lucas přijedou do Winter millu, život šestnáctileté Faye McCarronové se začíná pořádně zamotávat. Dva chlapci bojující o její srdce jsou jen začátek; ve městě se dějí neblahé věci. V lesích je nalezeno mrtvé tělo, motocyklový gang se potlouká po okolí a sníh prostě nepřestává padat... Něco zlého se dalo do pohybu a jedině Faye a její nejlepší kamarádka Liz to mohou zastavit. Jak teplota klesá a noci do Halloweenu se krátí, dívky musejí odhalit tajemství Winter Millu - než bude příliš pozdě! 

Moje zhodnocení:
Smrtící polibek byl dobrým začátkem série. Jistým způsobem mi připomněl Mrazení od Maggie Stiefvaterové. Mrazení se mi velmi líbilo a u Smrtícího polibku je tomu tak stejně. Postavy byly sympatické a děj se vyvíjel zajímavým směrem. Trojúhelník Finn, Lucas a Faye mě zaujal, postavy byly dobře promyšlené a kniha byla za opravdu dobrou cenu. Pěkné oddechové čtení, už se těším na druhý díl, který snad vyjde na začátku listopadu.

Obálka knihy:
Obálka mě zaujala, jen mi trochu vadí ta informace o počtu výtisků, které byly prodány. To že je téměř ve středu, kazí celý dojem. To je snad jediné co bych vytkla. A musím pochválit toho vlka, je prostě nádherný.

neděle 14. října 2012

Přeji si (17)

Každou neděli bych vám chtěla ukázat knihy, které si chci pořídit.
Dnes  jsou dvě:


 

Nástup půlnoci - knihy do Lary Adrian jsou velmi dobré..líbí se mi prostředí a hlavní postavy jsou velmi sympatické..proto si nenechám ujít další díl
V nesnázích - Nedávno jsem přečetla Dokonalý pár a byl velmi zajímavý, určitě chci v sérii pokračovat!

pátek 12. října 2012

Přečteno - Znovuzrozený milenec - J.R.Ward

- série Bratrstvo černé dýky
- 672 stran
- vydalo nakladatelství Baronet 2012

Od smrti jeho shellan už by v Tohrmentovi nikdo nepoznal toho upířího vůdce, jímž kdysi býval. Fyzicky sešlého a beznadějně zoufalého, se zlomeným srdcem ho přivádí zpět k Bratrstvu padlý anděl, který chce prospět především sám sobě. Teď znovu bojuje, nelítostný a pomstychtivý, nepřipravený čelit nové, jiné tragédii. Když Tohr začne ve snu vídat svou milovanou – uvězněnou ve studené, izolované zemi-nezemi daleko od klidu a míru Stínu – obrací se k andělovi s nadějí na záchranu té, kterou ztratil. Protože mu ale Lassiter říká, že se musí naučit milovat jinou, chce-li osvobodit svou dřívější družku, Tohr ví, že už jsou všichni předem odsouzeni… Jenomže pak se mu začne dostávat pod kůži žena s temnou minulostí. Na pozadí běsnící války s bezduchými a s novým klanem upírů, který usiluje o trůn Slepého krále, potýká se Tohr se svou pohřbenou minulostí a velmi žhavou budoucností plnou vášně… ale dokáže popustit uzdu svému srdci a všechny osvobodit?

Moje zhodnocení:
Miluju každý nový díl této série. Opravdu jsem se do ní zbláznila! A tento díl? =* . Naprosto skvělé. Tohrmenta jsem měla vždy ráda a když mu zabili jeho družku, tam mi ho bylo velmi líto, proto jsem ráda, že ve Znovuzrozeném milenci dostal druhou šanci. Bylo skvělé číst o jeho pocitech i o tom jak se postupně změnil zpět v silného a obávaného bojovníka. Musím ale přiznat, že výběr jeho nové shellan mě celkem překvapil, ale zase bylo dobré, že se znali už z dřívějška. Tento díl byl velmi zamotaný i problémy Johna a Xhex tomu napomohly. Jsem velmi ráda, že to s Thorem skončilo tak dobře a už budu napjatě čekat na další díl!

Obálka:
Tato obálka nevypadá zase až tak špatně. Thora bych si nějak takto představovala, takže jsem celkem spokojená.

čtvrtek 11. října 2012

4.dávka krve aneb VD návrat

Konečně! Již dnes bude odvysílán 1.díl 4.série Vampire Diaries! Jsme se konečně dočkaly! U nás bude díl dostupný zítra tedy v pátek. Velmi se těším a doufám, že se dočkám více Katherine!
Pro naladění té správné atmosféry přidávám fotky!







1

zap-the-vampire-diaries-season-4-photo-gallery-003_FULLzap-the-vampire-diaries-season-4-photo-gallery-002_FULL

Těšíte se?

Nástup půlnoci - Lara Adrian: Obálka


Taky tam vidíte Edwarda a Bellu? A to monstrum vzadu..není to náhodou z Van Helsinga?

středa 10. října 2012

Supernatural aneb Winchesterové v čase (1)

Protože jsem velkým milovníkem Supernatural, rozhodla jsem se pro novou rubriku, v které si oživíme, jak vypadali hoši a některé vedlejší postavy v průběhu sérií.. V Supernatural uběhla už spousta času a bohužel je to velmi znát..

Já a Supernatural..
Moje šílenství nazvané Supernatural začalo někdy v roce 2008. Už odmala mě fascinuje nadpřirozeno a samozřejmě jsem viděla všechny díly tehdy populárních Čarodějek. Přiznám se, že jsem se nejprve do Lovců nechtěla pustit. Říkala jsem si, to nebude nic moc..nic extra. Dnes jsem ráda, že jsem si ten 1.díl stáhla. Naprosto mě učaroval, skvělý začátek seriálu.A hoši? Deana a jeho hlášky jsem si hned zamilovala a Sammy opravdu nebyl k zahození. Pak se to se mnou vezlo..Každý den jsem musela vidět aspoň dva díly a 1.série byla plná úžasných kousků..Mezi mé nejoblíbenější díly z ní patří: Mrtvá na mostě, Wendigo, Druhá kůže a Pekelný dům..Každý díl je unikátní a plný napětí.
Smekám před tvůrci a zároveň je zbožňuji kvůli jejich skvělému výběru herců do hlavních rolí. Myslím, že Jensen Ackles musel pomotat hlavu spoustě holek a stejně tak Jared Padalecki.
Ke všemu je celý seriál doplněn metalovými a rockovými peckami jako je třeba AC DC a Metallica.

Tak tedy začneme 1.sérií
Spoilery
1.série má celkem 22.dílů, seznamujeme se v ní se světem Winchesterových a objevuje se první velký nepřítel v podobě žlutookého démona Azazela, po kterém bratři jdou právě proto, že zabil jejich matku a Samovu přítelkyni Jessicu. Navíc hledají otce, který odešel na lov a neozývá se.

Úvod 1.série

Tímto dílem to vše začalo..Mrtvá na mostě..



Strážník: Falešný průkaz FBI, falešné kreditky, máte něco pravého?
Dean: Jo, prsa.. =D






 Pamatujete na legendární 17.díl? 





Důležité vedlejší postavy:



Promo:

Bloopers:

Intro:

Recap: