čtvrtek 6. června 2013

Supernatural aneb Winchesterové v čase (4)

Po téměř půlroce se vám opět hlásím s touto rubrikou. Dnes se chci zaměřit na 4.sérii tohoto úžasného seriálu.

Spoilery
4.série má celkově 22.dílů..
V této sérii se od běžného lovení posouváme dál, obracíme se k mytologii - andělé, bůh a ďábel.
4. série začíná Deanovým vzkříšením, tedy návratem z pekla. Dean se probere pohřbený a znovu se shledává s Bobbym a samozřejmě také se Samem. Celkově začátek série je velmi emotivně vypjatý. Otázkou visící ve vzduchu je, kdo Deana vytáhl z pekla? O tuto zásluhu se přihlásí jedna z nových postav anděl Castiel, který ze začátku vystupuje jako nepřítel bratrů.
V této sérii se hodně řeší blížící se apokalypsa, kterou připravuje démonka Lilith, známá již ze 3.série. Jde o zlomení 66 pečetí - jednou z nich je i zjevení mstících se duchů lidí, které lovci nezachránili. Při zlomení všech pečetí vystoupí Lucifer na svět.
Sammyho schopnosti se stále zvyšují pomocí jeho závislosti na démonské krvi, kterou mu až moc přeochotně dává démonka Ruby nyní v brunetovské verzi. Blond Ruby z trojky už není v kurzu. Od začátku štve bratry proti sobě a manipuluje Samem. Na krátkou chvíli ošálí i Deana.
Hoši samozřejmě stále řeší nějaké ty případy, ale spíše se série orientuje na nadcházející apokalypsu a role bratrů v ní. 
Pečeti padají, Castiel se stává Deanovým nejlepším přítelem a Sammy šílí po démonské krvi. 
V 9. epizodě vidíme i kousek Samova života bez Deana, přece jen uplynul rok, než se Dean opět vrátil.
Na scéně se objevuje stále více andělů - Uriel, Zachariáš a démonů například Alister, který Deana mučil v pekle. 
Mezi nové postavy patří také jasnovidka Pamela, která záhy umírá rukou démona. Andělská dívka Anna, která se objevuje i v 5.sérii, Tessa, již známá z 2.série, doprovázející mrtvé do smrti.Chuck Sherley, prorok boží a Becky náruživá fanynka lovců. 
V 19. epizodě této série se hoši dozvídají o existenci dalšího bratra, ten ale v tomtéž díle umírá.
Dozvídáme se také více o Castielovi, také důvod smrti Mary Winchesterové.
Ve finále je Sam dám na krevní odvykačku, ze které ovšem uprchne za Ruby, Dean se po několikáté snaží Ruby zničit a zabránit zlomení poslední pečeti.
Vztah bratrů je v troskách, bojují proti sobě. Sammy upřednostní Ruby před Deanem. Tento čin zatřese bratrským poutem a vším, co bratři pro sebe znamenali. 
V posledním díle Sam, kterému zčernají oči, zabije Lilith, tím zlomí poslední pečeť.
Série končí výstupem Lucifera na svět. 
Mezi mé nejoblíbenější díly patří: Lazarovo vzkříšení, Na začátku, Žlutá horečka, Na špičce jehly, Hůř už být nemůže, Když se protrhne hráz, Poslední pečeť.


Úvod 4.série










Důležité vedlejší postavy:
Castiel

Ruby

Anna

Lilith


Promo:

Gag Reel

Intro:

Recap:

4.série je prostě skvělá!

Žádné komentáře:

Okomentovat