úterý 27. srpna 2013

Knihy - mix nakladatelství: Obálky

Šifra - Kathy Reichs

Tory Brennanová měla odjakživa smysl pro dobrodružství; koneckonců je praneteří proslulé soudní antropoložky Temperance Brennanové a vrací se spolu s viráty ve třetím dobrodružném příběhu.
Hiram má novou zálibu - geocaching a viráti na ostrově Loggerhead nacházejí první kešku - záhadnou zdobenou krabičku. Uvnitř je vzkaz s podivným podpisem: Hermistr. Sheltonovi se podaří rozluštit zašifrovanou zprávu, která je dovede k dalšímu nálezu. Jsou viráti připraveni zapojit se do nebezpečné Hry? To, co zpočátku vypadá jako zábavné dobrodružství, se ovšem rychle mění v noční můru. Někde venku čeká bomba a čas ubíhá...


Země věčného léta - Lee Carroll

Garet Jamesová se z rodného New Yorku vydává do původní vlasti své matky, Francie. Motivem je nejen láska ke čtyři sta let starému vampýrovi Willovi Hughesovi, ale i touha zjistit něco víc o vlastním původu a předcích z ženské linie - Strážních věžích, které kdysi přísahaly chránit lidstvo před prastarým zlem. Garet se vydává do Paříže, kde v nejstarším městském kostele St. Julien-le-Pauvre končí Willovy stopy. Její francouzská dobrodružství a seznamování se svéráznými kouzelnými bytostmi ze Země věčného léta se proplétají s dávným osudem jejího milého Willa, který kdysi z lásky a kvůli mladické nerozvážnosti přišel o svou lidskou duši i smrtelnost. Kroky Willa z minulosti, vampýra Willa z počátku jednadvacátého století i Garet, odhodlané najít pravdu, míří do legendami opředeného lesa Brocéliande, k jezeru, v němž sídlí mocná a strašlivá čarodějka. K jezeru, u něhož se čas stává těkavou substancí a člověk může jediným krokem překročit staletí. Existuje však také cesta zpátky? 


Nepřítel v mé mysli - Jill Hathaway

Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?


Lovci zla - L.J.Smith

Jako malá se stala Rashel svědkem smrti své matky a svého nejlepšího kamaráda, které zabil upír. Sama unikla jisté smrti jen o vlásek. Po ztrátě svých blízkých se rozhodla proti zlu bojovat a stát se lovkyní upírů. Když se v Bostonu začnou z ničeho nic ztrácet mladé dívky, Rashel se spojí s několika dalšími lovci a chce dívky zachránit. Bude jejich výprava proti upírům úspěšná? Co když ale není všechno tak jasné, jak si Rashel myslela?


Bezcitné - Sara Shepard

Čtyři holky vyprávějí hrůzostrašné příběhy
Nejprve Emily, Aria, Hanna a Spencer svorně tvrdily, že za domem v lese objevily mrtvé tělo. Jenže tělo zmizelo beze stopy. Později se stejný les ocitl v plamenech. A holky? Přísahaly zase: viděly prý někoho vstávat z popela. Jenže ten člověk měl být dávno mrtvý. Nic je nepoučilo, a dívky si dál hrají se zápalkami. Ďábelsky namíchaný koktejl záhad, skandálů a tajností. 


Stín noci - Deborah Harkness

Pokračování Času čarodějnic, literární senzace roku 2011, a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…


Scarlet - Marissa Meyerová

Pokračování fantasy románu Cinder a druhá kniha ságy Měsíční kroniky
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.
Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…

1 komentář:

  1. Budem sa možno opakovať, no Ríša temnoty ma také krásne obálky :)

    OdpovědětVymazat