neděle 24. února 2013

Přeji si (30)

Každou neděli bych vám chtěla ukázat knihy, které si chci pořídit.Dnes již 30 příspěvek do této rubriky.

Dnes si přeji pouze jednu knihu:

Beth Revis: Všechny barvy Země

Všechny barvy Země - nedávno jsem četla Loď mezi hvězdami a velmi se mi líbila, tudíž bych si chtěla přečíst všechny díly.

sobota 23. února 2013

Ptačí zpěv - Meagan Spoonerová

Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.

Vyjde v dubnu..

Nádherná obálka ♥

čtvrtek 21. února 2013

E-books 3 1/3

Po velmi dlouhé době jsem opět objevila několik e-book:

Proroctví sester - Michelle Zink: zde
Znovuzrozený milenec - J.R.Ward: zde
Zlodějka duší - Kiersten White: zde
Nikdo není bez viny - Kiersten White: zde
V temnotě - Rob Thurman: zde
Měsíční svit - Rob Thurman:zde
Běsnění - Rob Thurman:zde
Přání smrti - Rob Thurman: zde
Mršina - Rob Thurman: zde
Blackout - Rob Thurman:zde
Mrazení - Maggie Stiefvater: zde
Váhání - Maggie Stiefvater: zde
Splynutí - Maggie Stiefvater: zde
Delirium - Lauren Oliver: zde
Trápení - Richelle Mead: zde
Na vrcholu - Richelle Mead: zde
Sny - Richelle Mead: zde

Další příště..=)

neděle 17. února 2013

Přeji si (29)

Zdravím, vítám vás opět u dalšího příspěvku do rubriky Přeji si. Tentokrát jsme už na čísle 29 a jelikož jsem hlava děravá a zapomněla jsem na ni minulý týden, tak tu minulou přihodím sem.

Každou neděli bych vám chtěla ukázat knihy, které si chci pořídit.
Dnes jsou dvě:

Spolu v temnotě

Spojení krve - anotace mi velmi připomněla Underworld, ten prostě zbožňuji tak uvidíme
Spolu v temnotě - doplnění série od Ivyové? Nesmí chybět!

pátek 15. února 2013

Boj o trůn - Amanda Hocking: Obálka

Nádherná obálka. Já bohužel ještě neměla možnost si přečíst 1.díl, snad do budoucna.

Season Finale - True Blood: Moje hodnocení

Po strašně dlouhé době, dokonce se i trochu stydím, jsem až dnes dokoukala 5.sérii Pravé krve. Pozvolna jsem se blížila ke konci a když došlo na finální díl, zasekla jsem se na 2 měsíce.
Článek obsahuje spoilery!
Musím prohlásit, že tato série mě velmi zklamala, prakticky se mi moc nelíbila. 

Začnu tedy Tarou.
To co provedli tvůrci s Tarou byla podle mě hodně velká podpásovka. Tara se mi jako upír nelíbila. Jako člověka jsem ji taky moc nemusela, ale teď se z ní stala doslova děvka. Bodejť ne když má školu od té nej (Pam), mmch to jak se Pam vyvinula se mi také nelíbilo a velmi klesla v mé oblíbenosti. A konečný polibek mezi Pam a Tarou..ooo proboha! Děs!


Bill
Jsem velmi zklamaná, co se z Billa stalo. Nikdy jsem ho neměla moc ráda a vždy jsem fandila Sookie s Erikem, ale tohle bylo i na mě moc. To, že z něj "vyrobili" nového boha je tak děsný scénář! Celkově celou sérii mě neuvěřitelně iritoval. Ten jeho fanatismus ve jméně Lilith, to mě neuvěřitelně vytáčelo. On i nápad s upíří politikou u mě nesklidil úspěch. Nemluvě o Salome, kterou jsem nesnášela, jen jsem ji zahlédla.

Erik 
Erik mě v této sérii ze začátku zklamal, ale dokázal poznat, co je dobré a co špatné. Za to u mě získal plus. Velmi se mi líbily scény mezi jím a Sook, bohužel jich bylo tak pomálu, že bych je zvládla spočítat na prstech. Díkybohu ale pro mě neztratil své kouzlo. Nedokázalo mě ani potěšit obsazení Lucy Griffith (Marian z Robina Hooda), doslova se mi zde zhnusila. 


Andy 
Co mě velmi pobavilo a srdečně jsem se zasmála, byla situace Andyho Bellfleura, když jako vílí milenka porodila čtyřčata a nechala mu je na krku. Chudák se bude mít co ohánět. Dobře mu tak!

Jessica a Jason
Velmi jsem olitovala, jak se jejich vztah vyvinul. Ti dva mi k sobě perfektně seděli. Jessicu mám stále radši. Doufám, že se bude možné jejich vztah ještě zachránit. I když Jasonovo nové upíry nenávidějící já je asi dost výmluvné.

Uvidíme co si přichystá další série. Doufám jen, že ji také nedokoukám až po půlroce.

čtvrtek 14. února 2013

Spolu v temnotě - Alexandra Ivyová

Spolu v temnotěTři povídky v jedné knize. Jedinečné doplnění série "Temnot"!Kde sídlí temnota: Matka čtyř čistokrevných vlkodlačic Sofie, zachránkyně rasy, si nepřipadá vůbec jako nastávající babička - i když pomyšlení na širší rodinu v ní už nevyvolává takový strach. Ten naopak pociťuje při anonymních výhrůžkách, kterými se jí někdo snaží zastrašit. Král však nenechá dlouho svou tchyni v ohrožení!Překvapení temnotou: Vůdce londýnských upírů má problém - nemůže přestat myslet na překrásnou dívku. Juliet se oprávněně bojí, aby neskončila jako spousta jiných žen, kterým Viktor věnoval přízeň - se zlomeným srdcem. Chtě nechtě s ním však musí nakonec spojit své síly, aby společně zachránili nejbližšího přítele.Temnotou navěky: Uriel se podobá andělovi. Tak to alespoň připadá Katty, když jí osvobodí ze zakletí, jež jí opřádalo po dvě staletí. Při útěku ze stříbrné cely je provázejí nesnáze... a v Katty se sváří odpor vůči upírovi s náklonností ke krásnému a jemnému muži. Uriel cítí také víc, ale ve sblížení s krásnou cikánkou mu brání tajemství.

Vyšlo v Levných knihách..

úterý 12. února 2013

Roztomilé malé lhářky: Hříšné - Sara Shepard

Představte si, mít tu moc a vědět, co si lidé kolem skutečně myslí. Co o vás soudí ředitel školy, když po přijímacím pohovoru oznámí, že jste si nevedla špatně? Jak se protihráči ve smíšené čtyřhře líbí váš zadeček v tenisové sukýnce Lacoste? Je kamarádka opravdu naštvaná, že oslavíte příchod nového roku raději s krásným klukem, než s ní? 
Lidská mysl je ovšem nepřístupnější než Pentagon. Přesto lze občas z grimas a pohledů odečíst, co se v ní odehrává. Smutné je, že většina takových náznaků zůstává bez povšimnutí. I jeden krasavec z dobré rosewoodské rodiny zřejmě dával znát, jaký hanebný plán se mu rodí v hlavě. Ale nikdo v jeho okolí tehdy bohužel nepozvedl obočí. 
Snad by se tak bývalo mohlo podařit odvrátit hrozný osud, a jedna krásná dívka by unikla smrti. Kdo ví?


Vyjde v březnu..

Již páté pokračování..

Sukuba 5: Stíny - Richelle Mead - Ukázka

kliknutím zavřete oknoByla jsem opilá.
Netušila jsem, kdy k tomu došlo, ale nejspíš poté, co mě můj kamarád Doug vyprovokoval k sázce, že nevypiju tři vodky s džusem rychleji než on. Slíbil, že když vyhraju, vezme za mě v práci víkendovou směnu. Pokud vyhraje on, musím za něj celý týden pracovat ve skladu.
Když jsme skončili, vypadalo to, že příští víkend pracovat nebudu. 

„Jak se ti podařilo ho přepít?“ vyptával se můj kamarád Hugh. „Vždyť je dvakrát tak velký jako ty.“
Ve svém bytě plném lidí jsem pohlédla ke dveřím do koupelny, za nimiž Doug zmizel. „Tenhle týden měl střevní chřipku. S vodkou to asi nešlo moc dohromady.“
Hugh povytáhl obočí. „Proč by sakra někdo uzavíral takovou sázku po chřipce?“
Pokrčila jsem rameny. „Protože Doug už je takový.“
Doufala jsem, že bude v pořádku. Pohledem jsem přejela zbytek pozvaných a připadala si jako královna, potěšeně sledující své království. Do tohohle bytu jsem se přestěhovala v červenci, takže na kolaudační večírek už bylo poněkud pozdě. Když se blížil Halloween, připadalo mi jako rozumné řešení uspořádat večírek u příležitosti obou událostí najednou. Moji dnešní hosté na sobě měli různé kostýmy – počínaje těmi v propracovaných renesančních róbách a konče lenochy, kteří si dali na hlavu jen čarodějnický klobouk.
Já jsem byla oblečená za rokokovou pastýřku – tedy spíš za rokokovou pastýřku, která je buď striptérka, nebo nestydatá děvka. Nařasená modrá sukýnka mi sahala do půlky stehen a bílá halenka s nadýchanými rukávky měla tak hluboký výstřih, že jsem si musela dávat pozor, kdykoli jsem se předklonila. Korunou byly blond vlasy, pečlivě stažené do dvou culíků převázaných modrými stuhami. Vlasy vypadaly dokonale, naprosto k nerozeznání od pravých, protože…, no protože byly pravé.
Sukubě se vždycky hodí schopnost měnit podobu, ale o Halloweenu je to schopnost obzvláště cenná. Vždycky jsem měla nejlepší kostým, protože jsem se dokázala proměnit, v cokoli jsem chtěla. Samozřejmě jsem se musela držet v rozumných mezích. Příliš razantní změna by vyvolala u lidí kolem podezření. Ale změnit si vlasy? Jo, schopnost měnit podobu je velice užitečná.
Někdo se dotkl mého lokte. Otočila jsem se a samolibé nadšení mě trochu přešlo. Byl to Roman, můj sociopatický spolubydlící.
„Mám dojem, že někdo je v koupelně a je mu zle,“ oznámil mi. Roman je nefil, napůl anděl, napůl člověk. Má jemné černé vlasy a oči zelené jako moře. Nebýt toho, že občas vraždí nesmrtelné bytosti a já byla na jeho seznamu příštích obětí, byl by pro mě dobrou partií.
„Jo,“ přitakala jsem. „To je Doug. Prohrál sázku o pití vodky.“
Roman se zašklebil. Měl čertovské rohy a rudý plášť s kápí. Chápala jsem tu ironii. „Doufám, že se trefí do záchodu. Nechci to pak uklízet.“
„Cože? Tobě se nechce do domácích prací?“ podivil se Hugh. Nedávno se dozvěděl, že mi Roman nepřispívá na nájem, protože je momentálně bez práce. „Mám dojem, že bys měl taky přiložit ruku k dílu.“
Roman zpražil Hugha varovným pohledem. „Nepleť se do toho, Spiro Agnewe.“
„Já jsem Calvin Coolidge!“ vykřikl Hugh a zatvářil se uraženě. „Stejný oblek měl na sobě při uvedení do úřadu.“
Povzdechla jsem si. „Hughu, to už si nikdo nepamatuje.“ To je jedna ze stinných stránek nesmrtelnosti. Jak plyne čas, naše vzpomínky sahají opravdu hluboko do minulosti. Hugh, skřet, který kupuje duše pro peklo, je mnohem mladší než Roman a já, ale samozřejmě mnohem starší než jakýkoli člověk tady.
Vycouvala jsem z hádky mezi Hughem a Romanem a zamířila přes celou místnost za ostatními hosty. Kolem mísy s punčem postávali kolegové z knihkupectví, kde s Dougem pracujeme. Zastavila jsem se u nich na kus řeči. Okamžitě mě zahrnuli komplimenty.
„Máš úžasný vlasy!“
„Ty sis je odbarvila?“
„Vůbec to nevypadá jako paruka!“
Ujistila jsem je, že je to moc dobrá paruka, a na oplátku jim taky pochválila vzhled. Nad jednou osobou jsem ale jen smutně zavrtěla hlavou.
„Jsi kreativnější než my všichni dohromady a tohle je všechno, na co ses zmohl?“ zeptala jsem se.
Autor bestsellerů Seth Mortensen se na mě podíval se svým typickým roztržitým úsměvem. I když jsem byla trochu opilá, jeho úsměv mi stejně jako pokaždé zrychlil tep. Se Sethem jsme spolu nějaký čas chodili a on mi ukázal lásku tak hlubokou, že jsem si nikdy nemyslela, že je něco takového vůbec možné. Jako sukuba už celou věčnost svádím muže a kradu jim energii, takže jsem myslela, že opravdový vztah pro mě nepřipadá v úvahu. A nakonec to tak skutečně bylo. Se Sethem jsme se rozešli – dvakrát –, a přestože jsem byla smířená s tím, že pokročil v životě dál, věděla jsem, že ho budu milovat už navždy. A u mě to znamená skutečně navždy.
„Nemůžu plýtvat svou kreativitou na kostým,“ prohlásil. Přátelsky se na mě díval svýma jantarově hnědýma očima. Nevěděla jsem, jestli mě taky pořád miluje, ale určitě mu na mně záleží jako na kamarádce. Snažila jsem se k němu chovat stejně. „Musím si ji šetřit na další knihu.“
„To je ale chabá výmluva,“ namítla jsem. Měl na sobě tričko s Freddym Kruegerem, což by bylo přijatelné, nebýt mého silného podezření, že ho vlastnil už dávno před Halloweenem.
Seth zavrtěl hlavou. „Stejně se nikdo nestará, co nosí o Halloweenu muži. Důležité jsou ženy. Podívej se kolem.“ Rozhlédla jsem se a došlo mi, že má pravdu. Všechny propracované sexy kostýmy měly na sobě ženy. Až na pár výjimek za nimi muži těžce zaostávali.
„Peter se vyfikl,“ připomněla jsem mu. Seth sledoval směr mého pohledu k dalšímu nesmrtelnému kamarádovi. Peter je vampýr, velice úzkostlivý a obsesivně kompulzivní vampýr. Byl narvaný v historickém kostýmu z doby před Francouzskou revolucí, takže měl samozřejmě brokátový kabátec a přes řídké hnědé vlasy měl naraženou napudrovanou paruku.
„Peter se nepočítá,“ poznamenal Seth.
Vybavila jsem si, jak Peter minulý týden umanutě podle šablony stříkal labutě na stěny své koupelny, a nemohla jsem než souhlasit. „Máš pravdu.“


ZDROJ

Vyjde 13. bžezna.

pondělí 11. února 2013

Novinky ze světa seriálu..

Právě padla super novinka. Stanice CW veřejně oznámila obnovu seriálů pro příští sezónu. Svého pokračování se dočkají oba dva mé oblíbené seriály. Zdroj: zde.



Vampire Diaries (i když zrovna teď nejsem velkým fanouškem - stále truchlím po Kolovi, který by se snad měl vrátit) se v září vrátí se svou již 5.sérií..Co nám přinese? To zatím nikdo neví..

Můj favorit Supernatural se taktéž příští podzim navrátí a to již s 9.sérií! Dokonalost..! Winchesterovi jsou skvělí i když mi to s nimi poslední dobou pokulhává, ale to i s četbou..Něco bude ve vzduchu.
Na nový Supernatural se těším už teď.

Spousta z vás již jistě ví, že i Julie Plec chystá samostatný seriál pouze o Původních z Vampire Dairies s názvem The Originals.. Nevím, zda mám jásat, či se bát. To původní vymizí z VD? To bude trochu nuda, navíc nechali zemřít více než polovinu původní rodiny. Zbyla nám známá trojka Klaus, Rebekah a Elijah. Upřímně jsem doufala, že se zaměří na celou rodinu, že si více užijeme a více se dozvíme i o Kolovi, Finnovi, Esther a Michaelovi. Malá mýlka hmm..

Potěšila vás tato zpráva? Nebo jste tak trochu skeptičtí jako já?

Pro fanoušky seriálu Arrow mám taktéž dobrou zprávu. Tento seriál bude obnoven pro 2.sérii.

Taktéž naše stanice Prima Cool bude v dohledné době (hned naváže na 1.sérii) vysílat 2.sérii oblíbeného pohádkového Grimma. Za to jsem velmi ráda.

Edit 12.2.: Prima Cool opět dává od 13.2. každý den 5.sérii Lovců duchů, bohužel v opravdu mistrovký čas  kolem 4 ráno.  Jsem velmi zvědavá, kdo se jim na to v tak blbou hodinu bude dívat. Potom se diví, že nemají sledovanost. 

Přečteno: Finále - Becca Fitzpatrick

- série Zavržený
- 440 stran
- vydalo nakladatelství Egmont

Napínavý závěr ságy Zavržený a milostného příběhu mezi padlým andělem Patchem a dívkou Norou s výstižným názvem Finále. 
Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch?


Moje zhodnocení: Obsahuje spoilery
Poslední díl Zavrženého mě nezklamal. Byl stejně tak super a napínavý jako předchozí tři díly.
Nora musela převzít vládu nad Nefilim, to byl podle mě velmi dobrý tah ve vývoji děje.
Nora dokonce ukázala část své temné stránky, když pila ďáblotvor, lhala Patchovi a toužila po moci.
Právě ve chvíli, kdy Patchovi lhala do očí, bych ji nejradši nakopla. Jsem ale ráda, že se toho autorka nebála a ukázala z Nory něco víc. 
Patch byl dokonalý jako vždy, jen mě velice mrzelo, že mezi nimi nebylo více těch krásných chvilek. Určitě víte, co tím myslím.
Nová postava Dante, mi byla opravdu opravdu protivná, víceméně štval Noru a Patche proti sobě a nakonec se ukázalo, že právě on je ten Bad Guy.
Měla jsem na krajíčku, když Marcie zapálila všechna andělská peříčka a tím poslala Patche do pekla. Tušila jsem, že kniha skončí happyendem, takže jsem měla naději.
Odhalení Danteho a jeho souboj s Norou, který nakonec propukl ve válku mezi Nefilim a padlými anděli byl taky super tah. Bitva se mi velmi líbila.
Velmi mě dostalo, když Scott nasadil pro Noru život a přišel o něj. Tam jsem byla naštvaná.
Rozuzlení bitvy mezi Dantem a Norou bylo taktéž super. Posedla jeho tělo a zničila ho zevnitř.
Jak říkám happyend se konal. Patch se dostal z pekla a s Norou byli spolu. Vee se dokonce vdala.
Tento díl je podle mě perfektním zakončením.

Obálka knihy:
Obálka je prostě nádherná. Vypadá úžasně, jak více to vyjádřit =).

pátek 8. února 2013

Bring Back Kol

Přesně tak se jmenuje facebooková stránka, kde se fanoušci snaží Kola Mikaelsona přivést zpět do Vampire Diaries. Je nás už přes tisíc..
Kdo se chce přidat, tak může zde
Fanoušci Kola tak mohou pomoci k jeho zmrtvýchvstání. Upřímně v to doufám.
Nemyslíte, že postava co nebyla posedlá po Eleně a stála tak pevně proti nalezení upírského léku by se měla dostat zpět? Alespoň to můžeme zkusit ovlivnit. Takže se nebojte a zapojte se..

středa 6. února 2013

Vzpomínkové video: Kol Mikaelson

Na skvělém webu www.the-vampirediaries.cz se objevilo nádherné video s Kolem z Vampire Diaries. Doufám, že se na mě nebudou zlobit, když jej použiju i na svém blogu.

Kola jsem si v poslední době velmi oblíbila a dokonce kvůli němu sleduji znovu celou třetí sérii. Jeho smrt mě opravdu velmi naštvala, protože Nathaniel je podle mě skvělý herec a Kol měl něco do sebe, jeho vtípky mě vždy rozesmály a podobal se právě Damonovi v 1.sérii, chováním samozřejmě.. Navíc se mi strašně líbil jeho přízvuk a samozřejmě to byl i pěkný chlap. Dalším plusem bylo, že nebyl posedlý Elenou, dokonce jí tam i pár šrámů uštědřil a o to jsem ho měla ještě radši. Škoda, že nedostal více prostoru, objevil se pouze v 7 dílech.  Kvůli jeho smrti teď s VD stávkuju. Podle mě už jde celý seriál do kytek! Dobré postavy, které by mohly přinést změny a spoustu dobrého do seriálu vždycky vymýtí a nezajímavé postavy, stále se opakující scény a podobné přetrvávají. Elenu nesnáším ještě více než dřív. Damon pro mě ztratil kouzlo, tudíž i Delena a vztah mezi Stefanem a Rebekou moc neschvaluji. Bonnie jsem neměla nikdy ráda a scény s ní a Shanem jsou tuctový, takže je většinou přeskakuju. Elijah se neukáže, stejně tak Katherine, kteří oba měli styl.
Scén s Klausem a Caroline jsme se už taky nových nedočkali..




Kol mi bude chybět, ale třeba se ho dočkáme v nějakém flasbacku nebo by ho snad Silas mohl oživit? Upřímně o tom pochybuji. Tak sbohem Kole..
A co vy? Zemřela vám taky někdy vaše oblíbená postava?

neděle 3. února 2013

Přeji si (28)

Každou neděli bych vám chtěla ukázat knihy, které si chci pořídit.

Dnes  je pouze jedna:


Nenávist až za hrob - četla jsem první díl této série a byl znamenitý, druhý na mě čeká v knihovně a tento se k nim zanedlouho přidá..=*

Mesačná chvástačka: Leden 2013

Jak dopadl 1.měsíc nového roku? Přiznám se, leden byla docela slabota, ale i přes to jsem dokázala ukořistit nějaké ty knihy.


Zabít nebo milovat - Kresley Cole

Loviště - Patricia Briggs
(Z Loviště mám neobyčejnou radost, podařilo se mi ji sehnat v jednom internetovém bazaru za téměř poloviční cenu)

Upíří deníky 11: Druhá šance - L.J.Smith


Tak to jsou moje nové knihy za leden 2013.

Nej série odstartovaná v roce 2012?

Zas a znova vám přináším výsledky uplynulé ankety minulého měsíce.
V této anketě se zúčastnilo celkem 54 hlasujících, moc vám děkuji a tady máme výsledky:
Mezi nejoblíbenější a na první místo jste vysadili sérii Padesát odstínů od E L James. Celkem dostala krásných 17 hlasů. Já osobně jsem si sérii taktéž oblíbila, jen se mi zdá její cena dosti přemrštěná..Inu posuďte 448kč za 2.díl..

2.místo a 12 hlasů získala cestovatelská série Drahokamy od Kerstin Grier. Bohužel jsem ještě neměla tu čest si z ní něco přečíst.

Krásné třetí místo a celkem 11 hlasů dostaly hned dvě skvělé série:
1)Vesmír od Beth Revis. Já osobně jsem nedávno přečetla první díl, takže se více rozepíšu až v hodnocení, ale kniha se mi líbila.
2)Nadpozemská od Cynthii Hand. 1.díl mi leží na poličce a strašně moc se na něj těším.


4.místo a 10 hlasů mají taktéž dvě série:
1)Drakie od Sophie Jordan - Drakie byla nevšední, 1.díl se mi velmi líbil a na 2. se chystám.
2)Noční lovci od Jeaniene Frost - Zase úžasná série..

5.místo a 9 hlasů dostala série Alfa a Omega od Patricie Briggs.Četla jsem zatím první díl a 2. díl mi nedávno dorazil, takže se do něj doufám, co nejdříve pustím. Krásné čtení..

6.místo a celkem 7 hlasů mají další dvě série a to:
1)Padlí andělé od J.R.Ward. Opět nádherné čtení, sice to není už tak perfektní jako Bratrstvo, ale stále krásná série..
2)V říši Lorů od Kresley Cole. Četla jsem prozatím jen jednu knihu od této spisovatelky, ale její styl psaní mi perfektně vyhovuje. Už se těším na Zabít nebo milovat.

7.místo a 6 bodů má novinka od L.J.Smith Říše temnot. Před pár dny jsem dočetla první díl. Hodnocení bude později..Jediné co snad bych dodala je, že tato série je pro mě spíše oddychová a nevím, zda -li v ní budu chtít pokračovat.

8.místo a 5 hlasů mají opět dvě série..Krásně se nám to dnes páruje..
1)Férie od Julie Kagawy. Železný král mi doma leží už od velkých prázdnin a ještě stále jsem se k němu nedostala. Doufám, že se to co nejdříve změní.
2)Andělé noci od Lili St. Crow. Tato série mě učarovala, je v ní  vše co vyhledávám.

9.místo a 4 hlasy mají další dvě série..
1)Povstaleská trilogie od Veronicy Roth. Četla jsem Divergenci a byla  celkem dobrá. Moc velké nadšení z ní nemám, ale chci si sérii ze zvědavosti přečíst celou.
2)Cassie Palmer od Karen Chance. Musím se přiznat, že s touto sérií nemám žádné zkušenosti.

10.místo a 3 body má Dcera kostí a dýmu od Laini Taylor. Tato kniha mi leží také velmi dlouhou dobu v knihovně a nemůžu se k ní stále dokopat. Škoda..

11.místo a 1 hlas mají tři série:
1)Matched od Ally Condie. Četla jsem Dokonalý pár a velmi nadšená jsem z něj nebyla. Bylo to zajímavé čtení, pro mě ale trochu přešlap.
2)Příběhy o Tryllech od Amandy Hocking..Nečetla jsem..
3)Zahrada nesmrtelnosti od Lauren DeStefano. Opět jsem nečetla a nechystám se..

Konečné 12.místo a žááádný hlas dostala série Nebe od Veronicy Rossi. Opět mám 1.díl doma a opět jsem se k němu ještě nedostala. Takový já jsem strašný čtenář..

Zdravím a zase u další ankety..

pátek 1. února 2013

Nenávist až za hrob - Jeaniene Frost

nenavist-az-za-hrobCat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.
K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato na první pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.

Přečteno: Leden 2013

1) Stefanovy deníky: Stopy minulosti - L.J.Smith, Julie Plec, Kevin Williamson


2)Nesmrtelná láska - Jen Hollingová


3)Říční znamení - Patricia Briggs


4) Loď mezi hvězdami - Beth Revis


5)Povídky malostranské - Jan Neruda


6)Říše temnot - Tajemství upírů - L.J.Smith (aktuálně dočítám)


Za tento měsíc jsem toho stihla opravdu dost, tedy na mé poměry. Minulý rok jsem stihla pouze dvě knížky, tohle je oproti tomu výborný výkon.