pátek 31. května 2013

Mesačná chvástačka, Přečteno: Květen 2013

Dnes jsem se rozhodla propojit dvě své měsíční rubriky. Protože jsem tento měsíc měla velké starosti s maturitou (absolvovala jsem 7 zkoušek!), tak jsem úplně zapomínala na čtení..Takže v květnu jsem dočetla akorát knižní rest z minulého měsíce a to bylo Zoufalství od L.J.Smith..
Mezi rozečtenými mám stále Hostitele, Závist od Wardové, kterou teď nejspíš odložím a přečtu si něco oddechového. Dále mám rozečteno Pod nekonečnou oblohou..

Mesačná chvástačka:

1) Paranormálové 3: Jednou provždy - Kiersten White


2)Legenda - Marie Lu



3)Rudá jako rubín - Kerstin Grier



4)Netvor - Alex Flinn



5)Magie krve - Tessa Gratton



6)Upíří deníky 12: Fantom - L.J.Smith



7)Upírova zrada - Raven Hart








Největší radost mám z 3.dílu Paranormálů, tak dlouho jsem ho chtěla a konečně ho mám! Velmi mě zaujal Netvor a Magie krve. Rudá jako rubín bude, doufám, taky skvělá. Ačkoliv se mi vážně nelíbí ta RŮŽOVÁ obálka! 

pátek 24. května 2013

Baronet: Podzim 2013

Byl zveřejněn Ediční plán od Baronetu na podzim tohoto roku..Prohlédnout si celý můžete zde. Spousta zajímavých kousků a hlavně pokračování mých oblíbených sérií..

Eyes Wide Open - Raine Miller (3.díl série Aféra Blackstone)
Před Ethana a Brynne staví život samá překvapení. Temné stíny minulosti se pokoušejí zničit vášnivé pouto, které je k sobě váže, a to i přes slib, že je už nic nerozdělí. Zničující ztráta a příslib nové naděje jim otevírá oči a oni si uvědomují, co je pro ně nejdůležitější. Zvládnou oba milenci překonat bolestivou minulost, která je neustále pronásleduje? Dokážou se vypořádat s osobou, která má v plánu postarat se během olympijských her o notné rozptýlení? Brynne a Ethan mohou ztratit všechno. Podaří se jim situaci zvládnout a vybojovat si to nejcennější, po čem touží – společnou budoucnost?
S očima dokořán je příběh plný vášně a čisté lásky, jež dokáže přemoci nebezpečí a neštěstí.
Vyjde 16.10.
Chystám se na 1.díl, který za nedlouho vyjde.

Konečná volba - C.C.Hunter (5.díl série Údolí stínů, závěr pentalogie)
Je to těžká věc, když je vám šestnáct a vy nevíte, co dál se svým životem. Když Kylie vstoupila na začátku prázdnin do tábora Údolí stínů, netušila, co ji zde čeká. Navždy za sebou zanechala „starý“ život, aby odhalila svět mnohem magičtější, než si kdy dovedla představit. Aby zde našla dvě nejlepší přítelkyně, z nichž jedna je čarodějka a druhá upírka… a aby zjistila, že ani tady není láska jednoduchá.
Teď se její největší a nejnebezpečnější nepřítel se vrací, aby ji jednou provždy zničil. A existuje jen jedna cesta jak ho zastavit! Kylie musí naplno využít svých nadpřirozených schopností, projít proměnou, která všechny kolem ohromí. Její cesta však nebude u konce, dokud se konečně nerozhodne… dokud si její srdce nevyvolí toho, koho bude celý svůj život milovat. Měla by si snad vybrat vlkodlaka, jenž jí zlomil srdce, ale teď by dal cokoliv za to, aby ji získal zpátky? Anebo se rozhodnout pro elfa, který raději utekl před mocnou láskou, aniž by jí dal šanci? Všechno, co se Kylie v Údolí stínů naučila, by měla zúročit… teď, když její osud bude naplněn a srdce si konečně zvolí toho pravého.

Vyjde 20.11.

Pátá vlna - Rick Yancey 
Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.
Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.
Vyjde 13.11.
Na knihu jsem neobyčejně zvědavá!

Navždy mrtví - Charlaine Harris (13.díl série Pravá krev, závěr série)
Sookie Stackhouseová se ocitne v ohrožení života, potom co odmítne znovu přijmout svou bývalou kamarádku a kolegyni Arlene jako servírku do baru U Merlotta, který teď vlastní společně se svým kamarádem Samem. Krušné chvíle zažívá také ve vztahu se svým přítelem Ericem Northmanem, protože on i jeho upíří přátelé si od ní zachovávají podivný odstup. Když se Sookie dozví důvod tohoto odcizení, je naprosto zoufalá a neví, co si počít. Její potíže vyvrcholí ve chvíli, kdy v jejím rodném městečku Bon Temps dojde k vraždě a policie ji zatkne jako pachatelku zločinu. Důkazy proti ní jsou však nedostatečné a Sookie je propuštěna na kauci. Když se pak pustí do vyšetřování zločinu na vlastní pěst, dojde k poznání, že to, co se v Bon Temps vydává za pravdu, je jen pohodlná lež, že snaha dobrat se spravedlnosti pouze plodí další krev a že cit, který se tváří jako láska, není dost silný.
Vyjde 30.10.
Mám se radovat, či truchlit?

Proklej svítání - Karen Chance (4.díl série Cassie Palmer)
Cassandra Palmerová už sice možná je všemocnou Pýthií, to ale neznamená, že se ji už lidé nepokoušejí zabít. Většina hráčů z oboru nadpřirozených sil nechce za hlavní jasnovidku nezávisle smýšlející Cassii, a nezastaví se před ničím, aby ji viděli pod zemí.
Upírský Senát Cassii v její pozici podporuje, ale svou ochranu poskytuje za určitou cenu: spojenectví se sexy upírským mistrem Mirceou, který si na Cassii dělá nárok jako na svůj majetek.
Jenomže teď, když po ní ve velkém stylu vystartoval i samozvaný bůh Apollón, který je zdrojem Pýthiiny energie, budou mít potíže udržet Cassii naživu i upíři.  Aby si zachránila život – i tento svět svět – musí se Cassie svému stvořiteli postavit jednou provždy...
Vyjde 4.12.

Srdce ze zlata - J.R.Ward
Archeoložku Carter Wessexovou to táhne na Farrellovu horu; touží rozluštit záhadu, starou víc než tři sta let a možná také najít skrytý zlatý poklad. Jedna věc jí však stojí v cestě: Nick Farrell, neblaze proslulý finančník a lamač ženských srdcí, který nemá rád, když se po jeho pozemcích potulují cizí lidé. Podaří se Carter odhalit tajemství záhadného kamenného kruhu v horách? Dokáže překonat staré trauma z dětství? A najde v Nicku Farrellovi muže na celý život? To se dozvíte z nového poutavého románu J. R. Ward, která ani tentokrát nezklame!
Vyjde 4.9.
U Wardové bych se asi bála pustit do normálního románu.. Zamilovala jsem se do jejího Bratrstva černé dýky a nerada bych byla zklamaná! Zůstanu raději u Bratrstva a Padlých andělů..♥

Temné touhy - Kresley Cole (5.díl série V říši Lorů)
Běsný démon Cade chce odčinit zlo, které ho již léta pronásleduje prakticky na každém kroku. Před ničím se nezastaví. Nakonec skutečně nachází klíč k rozřešení tajuplné hádanky: Holly Ashwinovou. Najednou však zjišťuje, že žena, kterou chtěl pouze využít pro svůj prospěch, ho pronásleduje stejně neodbytně jako jeho minulost.
Holly byla vychovávaná jako člověk, takže dlouho netušila, že se řada děsivých příběhů a historek zakládá na pravdě. Život se jí změní ve chvíli, kdy se setká s brutálním démonem, který ji z nevysvětlitelného důvodu střeží jako oko v hlavě. Holly ani neví, jak se to stalo, a ocitá se ve smyslném světě mýtů i neobyčejné moci a po jejím boku stojí odhodlaný ochránce… Ochránce, jehož přítomnost je jí čím dál milejší.
Cade má však své vlastní záměry. Záleží pouze na něm, zda si Hollyinu vydobytou důvěru udrží, nebo naopak ženu, která dokáže uspokojit jeho nejdivočejší potřeby a dokonce si začíná podmaňovat jeho srdce, zradí.

Vyjde 2.10.
Od Kresley jsem četla prozatím jen první díl a byl celkem dobrý..Chtěla bych si od ní přečíst do budoucna více..
Všechno, nebo nic - Raine Miller (2.díl série Aféra Blackstone)
Ethan Blackstone má život v troskách. Zradil Brynninu důvěru a ona od něj odešla. Ethan se ale tak snadno nevzdá, nechce žít bez své americké krásky. Vášeň mezi nimi je neskutečně spalující, ale temná tajemství z jejich minulosti, která jeden před druhým skrývají, mohou jejich společnou cestu jednou pro vždy zničit. Vzhledem k politické hrozbě, která Brynne ohrožuje, musí Ethan ve velmi krátkém čase zmobilizovat veškerou sílu a důvtip, aby svou lásku ochránil před nebezpečím, díky kterému by ji mohl ztratit navždy. Dokáže Ethan pomoci Brynne vymanit se z minulosti, která ji děsí ve snech? Sevře ji opět v náručí a získá si její důvěru? Láskou posedlý muž je schopen udělat cokoli, aby znovu přivedl do svého života ženu, kterou miluje. Vrhá se do toho po hlavě. A získá buď všechno, nebo nic.
Vyjde 31.7.
Těším se na první díl!

Vzpomínky stínů - Kalayna Price (3.díl série Alex Graft)
Coby stínová čarodějka řeší Alex případy vražd povoláváním mrtvých – schopností, za niž platí vysokou cenu, a po několika posledních případech je cena nezměrná. Její magie není ovšem to jediné, co jí činí ze života jeden velký zmatek. Ačkoliv se vždy přátelila s Deathem, Smrtí samotnou, jejich vztah se stal nedávno mnohem osobnějším a intimnějším. Jejímu bývalému parťákovi, agentu Falinu Andrewsovi vládne a přikazuje Zimní královna. A její nejlepší přítelkyně strávila příliš času ve Faerii a nyní čelí důsledkům.
Osobní život musí jít stranou, když v Nekrosu dojde k záhadné sebevraždě a Alex je najata, aby případ vyšetřila. Stín, který povolá, si ale na dny před brutálním koncem svého života nepamatuje, proto je případ ze zřejmé a veřejně spáchané sebevraždy překlasifikován na vraždu. Jaký druh magie ale dokáže ovládnout lidskou mysl? A proč si stín nepamatuje na svou vlastní smrt?
Vyjde 16.10.

A to nejlepší na konec!!
Vytoužený milenec - J.R.Ward (11.díl série Bratrstvo černé dýky)
Bratrstvo Černé dýky není třeba čtenářům představovat. V jedenáctém svazku sledujeme příběh Qhuinna, „syna nikoho“ – rodina se ho zřekla, aristokracie se ho straní; nalezl svůj osud mezi bojovníky ve válce proti Vyhlazovací společnosti. Teď má na dosah i možnost založit vlastní rodinu, přesto je ale uvnitř prázdný, protože jeho srdce patří jiné bytosti než krásné Vyvolené… A je tu Blay, který se rozhodl zapomenout na svou neopětovanou lásku ke Qhuinnovi. Příběh zvláštní lásky se prolíná s dobrodružným bojem upířích vojáků o přežití jejich rasy; na scéně se totiž objevuje nový nepřítel, který pro Bratrstvo představuje smrtelné nebezpečí…

Vyjde 9.10.
Na příběh o Quinnovi jsem neobyčejně zvědavá...AAA další milenec♥! =D

Spousta nádherných knih =) Nevím, kterou si vybrat dřív =)..
Jistotou je prozatím jen Vytoužený milenec! Toho si prostě nenechám ujít!

středa 22. května 2013

CooBoo: Rekviem, Tygrova plavba


Tygrova plavba - Colleen Houck
Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.
Vyjde v červenci..
Rekviem - Lauren Oliver
Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…

Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem?
Vyjde v červnu..

Nakladatelský maraton: Levné knihy

Rozhodla jsem se zapojit do nového projektu od autorky blogu Book and smile.  Jedná se o vyfocení a zveřejnění knih z vaší knihovny podle určitého nakladatelství, více zde.

Scházíme se již u 12. dílů nakladatelského maratonu.Tento díl chci věnovat Levným knihám, protože v mé knihovničce zabírají docela velkou část..


Sbírka Ivyové..♥


Mylesová a její sukuba Jackie ♥


Hartová a její upíři


Prozatím samostatné díly sérií


Young Adult a trocha historie

Od Levných knih mám prozatím 23 knížek. Docela pěkný výsledek..
V budoucnu chci pokračovat v Ivyové, Hartové a doufám, že vyjde i 4.díl sukub od Mylesové.
Ráda bych si pořídila i další díly od Hollingové a potom také Kateřinu - trocha historie neuškodí a Tajemství Lynburnů.

úterý 21. května 2013

Strach z temnoty - Alexandra Ivy

Strach z temnotyCaine se může považovat za šťastného: splnil se jeho sen a stalo se nemožné - obyčejný pes se změnil v čistokrevného vlkodlaka. A navíc potkal nejúžasnější ženu, které není odporný, ba dokonce se zdá, že ho potřebuje. Toto štěstí zatím nekalí skutečnost, že Cassandra je nejhledanější ženou na světě. Po jediné prorokyni, schopné číst vize, pátrají nejenom král vlkodlaků a král upírů, ale také Temný Lord.. Chce Cassie donutit, aby mu věštila slavný návrat na zem, vítězství ve válkách... Proti Cassie stojí mocný nepřítel. Jedna z jejích vizí jí ukáže stěnu - pevnou hradbu postavenou proti moci Temného Lorda. Správně podobenství pochopí a Temný lord je zahnán z tohoto světa - kam...?

Vyšlo v Levných knihách..

pondělí 20. května 2013

Písničkové video: Red

Máme tu další neobvyklé písničkové video..Ráda bych vám lépe představila skupinu Red. Od této skupiny zde už dvě písničková videa byla: Let It Burn a Hymn For The Missing

Dnes vám chci ukázat i další super písničky od této skupiny, některé rozjezdy jsou odrazující, ale nedejte na první dojem.. Všechny skladby i ty dvě předešlé jsou z alba Until We Have Faces z roku 2011..

RED
Faceless

Lie To Me

Buried Beneath

Who We Are 
- to nej na konec

Samozřejmě je celé CD skvělý! Stáhnout si ho můžete zde..

neděle 19. května 2013

Season Finale: Supernatural - Moje zhodnocení

Včera jsem přidávala své zážitky a pocity z konce 4.série Vampire Diaries, dnes udělám to samé se Supernatural. Hodnocení na Supernatural nebude ale ani zdaleka tak kritické..
Předem upozorňuji, že článek je velmi spoileroidní, tedy pozor pro ty, co ještě závěr neviděli a chtějí se nechat překvapit..

Jak se vám líbil závěr série? Mě tedy velmi moc..Dokonale jsem si ho užila..

Celá série se nesla v duchu čtení z tabulek a téměř ke konci jsme se konečně dozvěděli, proč jsou tak důležité. Démonská tabulka dokáže zavřít brány pekel a andělská nebe. Zabouchnout pekelné brány byla velká výzva a hoši se jí zhostili naprosto perfektně. 
Popravdě ani nevím, jak série uběhla.Prostě už je zase fuč a já musím opět čekat na podzim..

Nejdřív zmíním věci, které se mi moc nelíbily. Doufala jsem, že tvůrci ukáží více z Deanova pobytu v Očistci, to se ale bohužel nestalo. Čekala jsem trochu jiný vývoj ve vztahu Dean/Benny. Pravdou ale je, že by Cass asi hodně ostrouhal, kdyby si Dean našel nového skoro-bratra. Nicméně Benny se mohl zdržet krapet déle.

Co mě trochu naštvalo, byla smrt Meg. Byla taky docela dobrou postavou. K Supernatural patřila..

Taktéž se mi moc nelíbil vztah Sama a Amelie, byla mi opravdu nesympatická. Popravdě scény s ní byly nudné a mě občas i protivné. Ale musím uznat, že dokázali seriál trochu ozvláštnit.



Sam a Dean
Finále mě dost překvapilo. Hoši mohli konečně zabouchnout pekelný brány, ale opět se objevil jeden docela velký háček. Sammy po uzavření bran zemře. Sammy byl v naprosto otřesném stavu, klobouk dolů maskérům, odvedli skvělou práci. Vše na mě působilo věrohodně. Navíc ta dokonalá scéna mezi Deanem a Samem, když si vše říkají na rovinu a Dean Sama ujišťuje, že ho potřebuje a že by nad něj nic nepostavil. Dokonalá scéna bratrské lásky! Takových víc!!
Navíc jsem se u pár scén i zasmála, samozřejmě díky Deanovi♥.


Crowley
Jsem velmi ráda, že Crowley dostal v této sérii tolik prostoru. Shepard je jako herec jedinečný. Parchant každým coulem. Naprosto skvělá scéna mezi Deanem a Crowleym, když jej Dean chytí, želízky k sobě připoutá a pak si vymění pár ran. Velmi mě překvapilo, že právě Crowley má být třetí zkouška, totiž vyléčený démon. Opravdu jsem měla v jednu chvíli strach, že jej opravdu vyléčí a zmizí zase jeden dobrý charakter. Nevím jestli bohudík/bohužel se to hochům nepovedlo.


Castiel
Musím se přiznat, že mě Cass v této sérii nijak neohromil, tímto asi hodně naštvu svou dobrou kamarádku, ale je to tak. 
Cass se opět otočil k Deanovi zády, zmlátil ho a zahodil jejich přátelství. Castiela mám ráda, ale zdá se mi, že jeho přátelství s Deanem se hroutí. To mě přivádí do prekérní situace, už několikrát jsem zmiňovala, že jsem TEAM DEAN a pokud by se snad mezi nimi něco podělalo, je jasné kde mé srdíčko zůstane =D.
Jsem velmi ráda, že Cass bude v příští sérii hlavní postavou. Ovšem bez své andělské šťávy, bude asi trochu nahraný!


Andělé 
Když už zmiňuji Casse musím zmínit i vývoj andělů v této sérii. Andělé jsou de*ilové, jak zmínil Dean a musím s ním souhlasit. Anděl Naomi mě přiváděla k šílenství, nejhorší postava, co se v této sérii objevila. Díky bohu je už mrtvá!
Úplně finální scéna s padajícími anděli byla děsivá a přitom nádherná..Těším se, co se z toho vyklube!

Velkým plusem této série byl Bobby, který se sice objevil jen v jedné epizodě a jen na chvíli, ale byl tam! ANO!! =)



Road So Far Season 8

Přeji si (40)

40. přeji si věnuji dvěma knihám.
Přeji si:


Crossfire série - kniha připomíná 50 odstínů, ty jsem si velmi oblíbila..jen mě štve, že jsou knihy tak drahé!!

sobota 18. května 2013

Season Finale - Vampire Diaries: Moje zhodnocení

Upozornění, pro ty, co ještě finále neviděli: Článek je velmi spoileroidní!!!

Opravdu nevím, jak mám začít! 4.série VD pro mě prostě byla přelomová a to v tragickém kontextu! Rozhodla jsem se, že další sérii budu sledovat, jen pod podmínkou, že se vrátí některé postavy. Přesněji ty co jsou na druhé straně.

Duchové
Tím bych ráda začala. Závoj sice padl, a na chvíli se zde ukázali prostě ti nejlepší: Kol, Lexi, Alaric, lovci a  až někde opravdu opravdu v pozadí i Jeremy (kterého nemám ráda). Z prvních tří jsem měla velkou radost, jen jsem doufala, že zde vydrží déle. Kol měl dobrou ideu pomstít se za smrt nevinných čarodějek a hybridů, kteří zemřeli rukou MysticFallčanů. Opravdu jsem jim fandila! Měli dostat svou pomstu alespoň částečně!
Jenže to by musela umřít i Elenka a to se přece nemůže stát. Moment, kdy byl Kol jen kousek od své pomsty a kdy blbá Bennetová obnovila závoj mezi stranami, jsem myslela, že bouchnu! Eleně teď přeju jen to nejhorší! Bohužel jsou ji hvězdy nakloněny =S. JÁ CHCI KOLA ZPĚT!

Jeremy a Bonnie
A to mě přivádí k další stupiditě!Elenka potřebuje svého brášku a tak hned stupidní Bonnie běží a oživí jí ho. Za to bych ji vlastnoručně uškrtila. Ještě, že je mrtvá, aspoň nějaká útěcha. A Kol, který měl právo na pomstu, si ji nezaslouží? Protože nemohl Elence dát pořádně do držky! Samozřejmě ta mrcha má vždy štěstí. Takže super postavy opět hnijí na druhé straně a ty největší přešlapy tohoto seriálu, se zdatně drží! 

Delena
Tato série mě něco naučila, totiž nebýt už dále Delena fanoušek! Ti dva spolu byli prostě trapní. Elena je bezcitná mrcha. Hodně jsem se nasmála, když jsem koukala na předchozí díly, kdy Stefana ubezpečovala, že bude vždy milovat jen jeho a kdy Damona odmítala. 10.díl 4.série mě přiměl Elenu doslova nenávidět. Stefanův výraz, když vyznávala svou lásku k Damonovi mě prostě zabíjel. Nesnáším Elenu a bohužel se mi i zhnusil Damon! Třešničkou na dortu byla finální scéna mezi D a E, kdy D opět omílal, že je sobec a dělá špatný věci a jak je pro slečnu E špatný. Takový proslov jsem slyšela už miliokrát!! Prostě stupidita! 
A když se slečna E vyznávala?Měla jsem chuť ji vážně nakopnout! A to jsem ji v této sérii i litovala, nevím teda jakým zázrakem!
Dříve jsem chemii mezi nimi milovala. Byla jsem nadšená z každého Delena okamžiku, to už je ale pryč! Jak řekla Caroline, Damon je slizký, arogantní děvkař.
TEAM KOL AND STEFAN. 

Caroline a Klaus
Velmi se mi líbila ta chemie mezi Klausem a Caroline, celá série byla díky nim snesitelnější. Ti dva mě drželi nad vodou, jsou mnohem lepší než Delena! Scény mezi nimi mají život. Nejsou to jen tlachačky ve stylu: Miluju tě, Eleno a  Já nevím co chci, Damone. Jsou ráznější a Klaus se před ničím nezastaví! 
Ačkoliv jejich finální scény mě dojaly i naštvaly. Když jedna z čarodějek, co ji Carolina popravila, se chce Care pomstít, dokonce ji osloví, se*e se nám opět do záběru slečna E a její migréna. Ona prostě musí být středem vesmíru. Jsem ale velmi ráda, že se Klaus ve finále ukázal.
Poslední jejich scéna byla pro mě devastující, zničila úplně vše, co jsem si kdy přála. Tyler se může vrátit? Kdo ho tam chce? Trevino je herec bez talentu. Klausova další slova pro mě byla pokořující, když ji řekl, že chce být její poslední láskou a polibek na tvář? Měl si jí dát pořádnýho francouzáka! 
Původním v deníkách jsem dala sbohem a myslím, že se na ně po pauze zaměřím.

Rebekah a Matt
Scény a chemie mezi Mattem a Bekou měly něco do sebe. Musím se přiznat, že Klaroline a Mebekah jsem si z této série užila asi nejvíc. I když mi Matt přijde stále zbytečným.

Katherine
Předně musím Kath poděkovat, že upravila slečně E fasádu! Nádherná podívaná, jenže to nedokázala dotáhnout do konce. Slečna E samozřejmě měla něco v rukávu a chudák Kath je teď tak trochu člověkem. Tento tah se mi taky vůbec nelíbí! A co teprve to zadostiučinění co měla mrcha E, když Kath proměnila. Děsná drsňačka! Fakt že jo. Bych ji tu fasádu ráda upravila sama!


Stefan a Lexi
Ty dva zde musím prostě zmínit. Ti dva spolu jsou prostě skvělý. Je opravdu velká škoda, že Lexi nedostala více prostoru a že tvůrci neubrali více Eleny! Přátelství mezi Lexi a Stefanem je prostě úžasný. Proč jim nebylo dovoleno zůstat spolu a Elence a jejímu drahému bráškovi ano? Nepochopím. Nádherné scény mezi nimi. Chci Lexi zpět!

Nakonec se dostávám ke Stefanovi, to co mu všichni v této sérii prováděli, bylo podle mě na jednoho moc.
Zrada E a D, přesto dokázal  Damonovi odpustit a to ho ani Dam neprosil, měl ho odprosit. Stef se neměl nechat tak snadno obměkčit. Čekala jsem, že začne D opět nenávidět, čekala jsem nějaký souboj, kdy by si vše vyříkali a dali si pořádně přes držku a ono nic. Stefan změkl a prakticky se omlouval Damonovi.
A co má proboha znamenat to se Silasovým stínem? Jak může být Stef dvojník Silase? Plec už fakt neví, co by vymyslela. 
Stefana v této sérii doslova potápěla a ve finále ho opravdu zavřela do ocelové pasti a shodila z útesu do vody! Už moc na mě..

4. série mě rozervala a je to prozatím nejhorší série, co jsem kdy viděla. Na 5. nemám vůbec chuť, bude to samá Delena a bude se řešit Stef-Silas, takže Stef z města nevypadne. Bonnie zázrakem ožije a Tyler se vrátí. Hned 4 důvody, proč se na další sérii vykašlat!

Tak to byl můj názor na 4.sérii!!

úterý 14. května 2013

Přečteno: Dcera kostí a dýmu - Laini Taylor

- série Dcera kostí a dýmu
- 368 stran
- vydalo nakladatelství Knižní Klub
- 1. vydání
- fantasy, andělé, chiméry, kouzla


Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne...

Moje hodnocení: Obsahuje spoilery
Předem musím říct, že kniha mě velmi překvapila. Byla naprosto skvělá!!!
Příběh byl poutavý a zajímavý, nechyběla romantika, zrada, smrt a co teprve vzkříšení v jiném těle?
Přiznám se, že ze začátku se mi moc kniha nepozdávala. Nesnáším příběhy z Čech, a tento se odehrává v Praze. Je mi to sice velmi blízké, ale nerada o tom čtu. Nicméně přes počáteční nesympatie a velmi pozvolný začátek se z Dcery dýmu vyklubal velmi dobrý příběh. Přece jen když se do sebe zamilují chiméra a seraf, a stojí mezi nimi válka zuřící mezi jejich vrstevníky, je to zakázaná láska a ta je vždycky zajímavá.
Karou byla průměrná hrdinka, překvapovala mě, ale nedokázala mě přesvědčit. Akiva mě popravdě za začátku taky moc nepřesvědčil, postupem příběhu a stále zmenšujícího se počtu stránek do konce, jsem si ho idealizovala. Přece jen si kvůli své lásce velmi vytrpěl.
Velmi se mi líbilo cestování, kouzla, nápad a kresbami, ale ze všeho nejvíce Vyvanutí - chiméra, jež byla popravena a její duše nebyla zachycena do kouzelné lampy, z níž by mohla přejít do dalšího těla. 
Nejvíce se mi ale líbilo setkání Karou a Akivy a odhalení Karou coby chiméry Madrigal, jež Akiva miloval a jež byla vystavena vyvanutí. To se ale nepodařilo, vzhledem k tomu, že Mad dostala nové tělo a je to současná Karou. Velmi se mi líbil odhodlání, s kterým se chtěla Akiva prát za svou lásku.
Tato kniha mě dokonale rozcupovala. Nádhera!
Už se nemůžu dočkat dalšího dílu, který nejspíš vyjde až příští rok.

Obálka:
Naše obálka je krásná, a nemyslela jsem, že to někdy napíšu, ale obálka od našich slovenských sousedů je ale krásnější. Takže asi tak.. =)

neděle 12. května 2013

Přeji si (39)

Ve 39. Přeji si bych vám chtěla ukázat dvě knihy, které si chci pořídit:

 

Ohrožení - stále úspěšně pokračuji v Upířích denících a zatím pokračovat chci..
Nahá - velmi mě zaujala anotace, velmi podobné Padesáti odstínům..

sobota 11. května 2013

Marianne Curley: Avena - Skrytá

Marianne Curley: Avena - SkrytáEbony vždycky věděla, že je jiná. Odlišovala se svýma fialovýma očima a její úzkostliví rodiče ji po celé dětství drželi na farmě v odlehlém údolí, kde ji i sami vzdělávali, chránili ji před každým nebezpečím - skoro jako by ji skrývali. Jenže teď se v Ebony něco mění. Něco, co se skrýt nedá. Dívka září, každým dnem je o něco krásnější a silnější. Když jedné osudové noci potká zvláštního, citlivého Jordana, něco uvnitř ní vybuchne - něco, co je vidět z nebes, něco, co od základů promění její dosavadní život. Ebony zatím neví, že je uloupený anděl, ukrytý na zemi. Jenže teď, když ji nebesa našla, budou ji chtít zpátky.
První část fantasy trilogie o andělech a lidech, o věčném boji dobra a zla. Tihle andělé nejsou žádné laskavé a usměvavé nehmotné bytosti, naopak se spíš podobají lidem, jejichž duše mají ochraňovat. Není jim cizí pýcha, marnivost, závist, ale ani upřímné přátelství a láska.


Vyjde v květnu...

pátek 10. května 2013

Supernatural 8x23 Promo

Přidávám také promo na poslední díl 8.série Supernatural. Vypadá to opravdu skvěle!!


Vampire Diaries 4x23 Promo

Přidávám sem promo na poslední díl 4.série Vampire Diaries, bude opravdu nářezový a vrátí se snad  ty nej postavy! Těším se!


čtvrtek 9. května 2013

Padesát odstínů svobody - E L James: Obálka

Podařilo se mi objevit náhled obálky 3.dílu Padesát odstínů.
Je ve špatné kvalitě, protože je scanován.



Všechny knihy společně.