neděle 16. února 2014

Ukončené série v mé knihovně (8)

S touto nešťastnou rubrikou se k vám vrací po třičtvrtě roce..Poslední příspěvek do rubriky byl někdy v dubnu minulého roku..Proč to zpoždění? Chtěla jsem si nasbírat několik ukončených sérií, ale hlavně jsem chtěla přečíst všechny knihy v sérii a to se mi konečně povedlo..
V 8. díle Ukončených sérií se budu věnovat sérii Andělé od Lauren Kate..

1.díl Pád

Některým andělům je souzen Pád...
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.



2.díl Muka
Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...


3.díl Vytržení
Ve třetím dílu série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti.


4.díl Vykoupení
Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže – žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?


Novela: Zamilovaní andělé
Nečekaná. Neopětovaná. Zakázaná. Věčná. Každý má vlastní příběh lásky. 
A díky hře osudu se čtyři pozoruhodné milostné příběhy propojí během jednoho romantického dne svatého Valentina ve středověké Anglii. Miles a Shelby najdou lásku tam, kde by ji čekali nejméně. Roland dostane bolestnou lekci o hledání a ztrátě lásky. Arianne zaplatí za lásku palčivou cenu. A poprvé a naposledy spolu Daniel a Luce stráví noc, která je ve všech ohledech výjimečná. ZAMILOVANÍ ANDĚLÉ jsou plní milostných příběhů... těch, na které všichni čekali. Pravá láska nikdy neříká sbohem...




Moje zhodnocení: SPOILERY!
Opět jedna dobrá andělská série.. Sérií s anděli zase tolik nevlastním, takže je dobré, že mi nezačnou splývat.. Tito andělé měli něco do sebe.. Samozřejmě se příběh odehrává na střední škole, tato je ale vylepšená tím, že je to nápravná škola pro devianty.. Ovšem tak nějak ji obsadili andělé.. 
První díl coby start série se vydařil ( přece jen mě přinutil si koupit další 3.díly). 
Prostředí školy se mi líbilo, postavy byly vcelku sympatické a hlavní hrdinku Luce jsem si celkem oblíbila..
Její protějšek Daniel byl mnohdy protivný a v tu chvíli jsem měla chuť ho přetáhnout lopatou po hlavě..To bylo ovšem jen v 1.díle..Spíše než Daniela jsem si oblíbila postavu démona Cama. Přece jen je to série pro dívky, trojúhelník nesmí chybět.

V druhém díle se přesouváme z polepšovny do školy pro anděly a démony..Objevují se zde i andělé zvaní Vyhnanci a Luce se setkává poprvé s Hlasateli, temnými stíny, které odkazují na vzpomínky a minulé životy..
Luce v závěru jedním Hlasatelem projde, aby konečně poznala pravdu o kletbě, která jí brání být s Danielem.

Ve třetím díle cestuje Luce časem a poznává své předchozí životy, všechny ve kterých zemřela po setkání s Danielem..Zde se poprvé objevuje postava chrliče Billa, který se vydává za přítele. Je tomu ovšem opravdu tak? Luce čeká šokující odhalení ohledně kletby a chrlič Bill také není tím, za koho se vydával.. Daniel se  společně se svými přáteli a spojenci vydává do Hlasatelů za Luce a prožívá znovu své vzpomínky.

Vše vyvrcholí ve 4.díle..Kdy se střetnou všechny vrstvy andělů a démonů..Někteří přátelé padnou a čeká nás několik odhalení..Jak kletba začala, proč a kdo ji na Luce seslal.. Kým Luce vlastně je? A jak to vše dopadne?

Zamilovaní andělé je sbírka povídek, které pouze doplňují příběh...Ukazují minulost andělů a démonů, když ještě byly lidmi a jejich strasti s láskou... Mrzí mě, že bohužel Cam nedostal v těchto povídkách moc prostoru.. Celkově si myslím, že v celé sérii nedostal dostačující prostor, který by si zasloužil...

Jedna z andělských sérií, která se opravdu povedla.. Nyní se chystá i její filmové zpracování a dokonce jsou již známi herci.. Více info ZDE

Obálky:
Obálky jsou prostě skvostné..Tajemné a kouzelné..

 


Dalšími ukončenými sériemi jsou:
Sukuba - Richelle Mead
Stefanovy deníky - L.J.Smith, Julie Plec, Kevin Williamson
Paranormálové - Kiersten White

Nezapomeňte se mi zmínit, o které z těchto tří chcete číst příště!! =)

3 komentáře:

  1. Obálky má tahle série krásné, k tomu netřeba víc dodávat, ale jinak mě bohužel moc nezaujala..

    OdpovědětVymazat
  2. Obálky jsou opravdu moc pěkné, ale nevím jestli si tuhle sérii někdy přečtu, podle anotace mě moc nezaujala :).

    OdpovědětVymazat
  3. Knižka mala dobrý prvý diel :) Po tomto dieli to išlo podľa mňa dolu vodou :/

    OdpovědětVymazat