pondělí 14. dubna 2014

Přečteno: Magie mrtvých - Ilona Andrews

 -série Kate Daniels
-1.díl
-256 stran
-vydalo nakladatelství Fantom Print
-1.vydání
-vlkodlaci, měňavci, upíři, kouzla
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie…
Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla, zatímco se pistole zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů.
Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd – a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout...

Moje zhodnocení:
Hlavní hrdinka Kate mi velmi připomíná Anitu Blake..Obě jsou nebojácné a drsné hrdinky. Stejně tak to je i s vykreslením světa.. Svět Kate Daniels je plný příšer – vlkodlaci, měňavci, upíři, magie a vše co si člověk dokáže představit.
V Atlantě vládne magie, její vlny dokáží vyřadit veškeré energie i na několik hodin..
Kate se  vydává vyřešit jeden případ..Její opatrovník Greg byl zabit nadpřirozenou bytostí..Na ty se Kate právě specializuje. V jejím boji proti nadpřirozenu jí pomáhá její meč Zabíječ, který začne žhnout  v blízkosti nemrtvého. Velkým pomocníkem je také R-souprava, která slouží k  rychlému vyléčení zranění.
Po městě se začínají objevovat mrtvoly upírů s podivným znamením , které zanechává mocný upír Ghastek. Kate se rozhodně mrtvoly prostudovat.. Při ohlédání těla se seznamuje s Crestem, doktorem, který o ni začne projevovat zájem.. Dokonce si spolu sjednají schůzku.
Navíc se Kate seznámí s charismatickým Pánem šelem Curranem, který se jako jediný z měňavců, dokáže proměnit ve lva. Je hodně vznětlivý a autoritativní. Mezi ním a Kate probíhá velké množství svárů, ale také mezi nimi něco začíná.. Popravdě ti dva mě uhranuli! Jsou skvělí!
Kate má nelehký úkol ocitla se ve válce mezi klany kožoměnců a upírů.. Oba se navzájem obviňují ze sérií vražd a na Kate je, aby to rozhřešila..
Při návštěvě klanu kožoměňců je Kate napadena vlkodlaky, jednoho z nich ovládne magií a tím si zachrání život..Ovládnutý vlkodlak Derek se poté stává jejím strážcem na rozkaz Currana, Pána šelem.
Katiina známost s Crestem se stále více prohlubuje, ale vyvstává otázka, proč se o ni začal tak najednou zajímat..Nemá snad něco společného s vraždami, které Atlantu sužují? Pro Kate to ale vůbec není snadné..Mezi ní a Curranem to začíná neobyčejně jiskřit.
Takže se nám zde tvoří skvělý trojúhelník.
Společnými silami nakonec Kate a Curran zjistí pravý důvod vražd, Kate zjistí jméno vraha svého opatrovníka, ale stále před nimi stojí těžká bitva, kterou nemusí všichni přežít!!
Honba za pomstou se vždy nevyplácí..

Žádné komentáře:

Okomentovat