středa 23. dubna 2014

Přečteno: Vykoupení - Lauren Kate

-série Andělé
-4.díl, finále série
-312 stran
-vydalo nakladatelství Knižní Klub
-1.vydání
-andělé, démoni

Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže – žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?

Moje zhodnocení:
Na finální díl této série jsem nijak zvlášť nespěchala. Chtěla jsem tuto sérii rychle dokončit, ale neustále se mi nechtělo se do ní pouštět.
Tento díl skvěle navazuje na díl předchozí.
Jak již víme z Vytržení, chrlič jménem Bill, který předstíral, že je přítel Luce, není nikdo jiný než sám Lucifer. Snažil se Luce zmanipulovat a zničit ji.
Ovšem Luce se opět setkává s Danielem. Za týden ale proběhne andělský Pád, kterému je nutno zabránit. Andělé se snaží najít spojení s Bohem, to jim zajistí relikvie.. Jsou přesně tři a je třeba je spojit. Všichni se chtějí vrátit zpět do nebe.
Proto se andělé i démoni vydávají na nebezpečnou cestu za jejich nalezením.
Nikoho nejspíš nepřekvapí zjištění, že sama Luce je taktéž andělem. Ovšem Pád je hlavně její chybou. V nebi si začala krátký románek s Luciferem, který ovšem nebyl vždy podle jejich představ a a tak se začal vyvíjet její láska k Danielovi..To Lucifera nahněvalo a došlo k Pádu.
Andělé i démoni se spojí s vyhnanci, kteří se nakonec vyjeví jako skvělí parťáci.
Na programu je ovšem stále zastavení Pádu a hlavně zlomení kletby, která vždy Luce a Daniela oddělí.

Relikvie jsou spojeny, návrat do nebe se uskuteční a dochází k velké finální bitvě..Ne každému je souzeno přežít..Takže parta přinese i své oběti.. Jak to nakonec dopadne s Luciferem? Přijme Bůh anděli zpět do nebe? Co bude s Luce a Danielem? Překoná jejich láska opravdu vše? Co když to nakonec bude zcela jinak? 

Žádné komentáře:

Okomentovat