sobota 24. května 2014

Season Finale: Supernatural - Moje zhodnocení

Jako každý rok po skončení Supernatural, i tento jsem se rozhodla sepsat své zhodnocení. Přece jen už je to tradice a ty se musí dodržovat.Zhodnotím tedy 23.díl 9.série.
Kromě té novinky, že už nebudu sepisovat hodnocení k Vampire Diaries. U toho bych se jen rozčilovala a navíc bych musela vidět poslední sérii =).

Pozor: Článek obsahuje spoilery!

Z tohoto finále jsem opravdu ale opravdu mimo! Celé finále mě tak trochu šokovalo a stále jsem se z toho nevzpamatovala. Slzy tekly proudem!!!!

V této sérii se hodně řešil pád andělů, který se udál ve finále 8.série. V okolí se ochomítala Abbadon, poslední rytíř pekel, toužící po Crowleyho místě v pekle a také moci chtivý anděl Metatron, který andělský pád zapříčinil. 
To máme hned dva silné protivníky.
Sam je vyhořelý, po překonání zkoušek z minulé série a je na tom velmi zle. Tehdy přichází na scénu anděl Gadreel, který chce Samovi pomoci. Není vše jak vypadá na první pohled, ale to v této show není žádným překvapením.
Navíc je vztah bratrů opět v troskách a to moc pozitivního nepřinese.


Andělé a Castiel

Castielova armáda andělů ho opustila, protože odmítl vzít Deanovi život. Castiel tedy se svým novým spojencem Gadreelem lstí pronikne do nebes přes ukrytý portál. Je však uvězněn a jeho spojenec Gadreel, který se přidal na správnou stranu příliš pozdě, se obětuje, aby jej zachránil. Castiel je zpět v nebi. Ovšem po minulé sérii se stal člověkem, jeho milost je pryč a té, jenž ukradl jinému andělovi, dochází baterky.
Šťáva dojde a Cass zemře. Snad se mu podaří objeví svou milost.


Metatron

Proboha živého, tvůrci museli hledat asi opravdu dlouho, aby našli někoho tak odporného jako je herec ztvárňující Metatrona. Toho chlapíka jsem nesnášela už v předchozí sérii a v této snad ještě více.
Ve finále se snaží ovládnout lidstvo, aby jej vzývalo jako svého Boha. Přestrojen za bezdomovce se vydá mezi ty nejchudší a koná zázraky. Popravdě ten anděl je fakt de*il. Horšího snad najít nemohli.
Přijde mi tak trochu psychicky labilní a co ve finále provedl bratrům je třešničkou mého nenávistného dortu!!
Je odhalen zdroj Metatronovi moci, po jehož zničení, se stává zpět obyčejným andělem. 
Na konci je uzavřen do nebeského vězení, ve kterém trávil i Gadreel několik staletí. 
Metatron je poražen, ale za tu nejvyšší cenu!!



Crowley

Ten se v této sérii poněkud změnil, byl tak trochu závislý na lidské krvi. Trochu vyměkl, ale stále sršel vtipem. Měl také spoustu scén s Deanem. Když se tito dva dají dohromady stojí to za to. Ovšem musím C přikládat velkou vinu za to, co se stalo ve finále série. Jelikož on prakticky Deanovi vnutil Kainovo znamení a První čepel (k zabití Abbadon), což nedopadlo dobře. Jsem ale velmi ráda, že se v další sérii bude dále objevovat.



Dean a jeho konec

[GIFSET] 9x23Dean ve finále zaplatil tu nejvyšší daň. Zvládl zabít Abbadon, ale síla která pocházela z Čepele a znamení z něj udělala krvelačného zabijáka, kterému nebylo nic svaté. Sam jej pro jeho bezpečí zavřel do krytu, bohužel touha zničit Metatrona a ukončit vše. Jej donutila spolupracovat s Crowleym. 
Nakonec se mu vážně podařilo Metatrona najít a došlo ke střetu.
Dean zemřel, když mu Metatron do hrudi vrazil andělské ostří. V té chvíli jsem myslela, že doslova zešílím.
Samozřejmě přišel Sam a mohl se se svým bratrem rozloučit.
Mnozí by si řekli, že to byl konec, ale ono ne. 
Dean znovu vstal z mrtvých, za přispění Crowleyho, ovšem už nikdy to nebude stejné. 
Velmi se obávám, že právě Dean bude v nadcházející sérii velkým problémem. Probudil se totiž jako démon, či snad jako nový rytíř pekel?

To se dozvíme, až za dlouhých 5 měsíců.

Nejspíš jsem to tak trochu přivolala, říkala jsem si, že když je teď tak posedlý čepelí a zabíjením, že by se z něj snad mohl stát i rytíř pekel. Neměla jsem si to říkat!!

Nicméně do dalšího dílu asi zešílím!!


The Road So Far Season 9:
 

Finální song:

Žádné komentáře:

Okomentovat